Митрополит Володимир очолив моління за полеглими Воїнами в Архікатедральному соборі

Митрополит Володимир очолив моління за полеглими Воїнами в Архікатедральному соборі

Сьогодні, 24 лютого, у першу річницю повномасштабного вторгнення росії до України, в Архікатедральному і Митрополичому соборі Воскресіння Христового, що у м. Івано-Франківськ, відбулися богослужіння за полеглих Захисників України. Моління очолив Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин.

Щоб вшанувати пам’ять та помолитися за душі Воїнів, які віддали своє життя за волю і незалежність України, до головної святині міста численно прибули віряни, мешканці Прикарпаття, а також представники влади.

Моління розпочалися з Архієрейської Божественної Літургії, яку очолив Високопреосвященний Владика Володимир, а співслужили йому Владика Микола Семенишин, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ, священнослужителі собору, а також отці проводу Івано-Франківської духовної семінарії.

У часі моління духовенство та віряни під час поминальної єктенії вшанували пам’ять Воїнів, які загинули, зокрема всіх тих Захисників, які були родом із Івано-Франківської територіальної громади.

Супроводжував Божественну Літургію своїм співом вокальний гурт “ADORO”.

По завершенні Літургії Митрополит Володимир звернувся до присутніх у храмі такими словами:

«Дорогі у Христі! Дорогі родини наших Воїнів, яких ми сьогодні згадуємо в наших молитвах! Сьогодні Церквою проголошений день молитви, посту та милосердя через першу річницю війни в Україні. Наші молитви єднаються з нашими братами та сестрами, чиє життя забрала ця жорстока війна».

«Сьогодні єднаємося з нашою Небесною Церквою у молитві за Батьківщину — Україну та у молитві за всіх нас. Коли єднаємося з нашими небесними, то також маємо єднатися один з одним, бо тільки в єдності сила народу. Тільки у єдності ми зможемо досягти того світла і перемоги для нашої Батьківщини, а також миру і добра в усіх наших родинах та домах», — зазначив Архієпископ у своєму зверненні.

На завершення свого слова Владика Володимир промовив:

«Складаємо співчуття, а також велику подяку, що є Україна, є український народ. Знаємо, що Господь поблагословить наше майбутнє завдяки нашим Воїнам, які віддали найдорожче — своє життя на вівтар Батьківщини України».

Одразу після цього владики та священники відслужили панахиду за всіма полеглими Захисниками, яку очолив Митрополит Володимир.

Згодом архієреї, духовенство, а також небайдужі вірні відправилися до міського кладовища, щоб вшанувати пам’ять загиблих Героїв біля їхніх могил.

Більше фото ТУТ

Джерело