​​У Харкові школу № 11 таки назвали на честь Данила Дідіка✌️🇺🇦 Депутати Харківської міськради 28 лютого…

​​У Харкові школу № 11 таки назвали на честь Данила Дідіка✌️🇺🇦

Депутати Харківської міськради 28 лютого проголосували за перейменування Харківської спеціалізованої школи I-III ступенів № 11 із поглибленим вивченням окремих предметів на Харківський ліцей № 11 імені Данила Дідіка.

Данило народився 27 квітня 1999 року в Харкові. Якийсь час родина жила в Німеччині, потім повернулася до рідного міста. Хлопець навчався в бізнес-гімназії, а з третього класу перевівся до 11-ї школи. Займався спортом: плаванням, самбо, дзюдо, грав у дитячій команді при футбольному клубі «Металіст». Підтримував українські патріотичні сили.

У квітні 2014-го Данило брав участь у ході за єдину Україну, яку організували футбольні фанати клубів «Металіст» та «Дніпро».
22 лютого 2015 року Данило був на патріотичному Марші єдності в Харкові. Колона пройшла не більше 100 метрів, коли стався вибух.

Данило йшов попереду, був близько до його епіцентру, помер наступного дня. Від вибуху керованої протипіхотної міни загинули ще троє – студент-першокурсник Микола Мельничук, підполковник міліції Вадим Рибальченко та активіст харківського Майдану Ігор Толмачов. Ще дев’ятеро людей постраждали.

Організатори теракту – Сергій Башликов, Віктор Тетюцький та Володимир Дворніков – були членами «Оплоту», визнаного в Україні терористичною організацією. У грудні 2019-го їх засудили до довічного ув’язнення. Та майже одразу обміняли на українських полонених.

15-річний Данило Дідік став символом української молоді, яка хоче жити у вільній, незалежній Україні. Посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеню.

До перейменування школи на честь Данила доклала зусиль ініціатива #ТакПрацюєПамять. Детальніше про це за посиланням.

#ШколаіменіДаніДідіка

​​У Харкові школу № 11 таки назвали на честь Данила Дідіка✌️🇺🇦

Депутати Харківської міськради 28 лютого...

Джерело