#світзнами 🇸🇰🇺🇦 До роковин російського широкомасштабного вторгнення Інститут памʼяті народу Словаччини оприлюднив звернення

#світзнами 🇸🇰🇺🇦

До роковин російського широкомасштабного вторгнення Інститут памʼяті народу Словаччини оприлюднив звернення, в якому засудив агресію РФ та закликав підтримувати Україну.

Ділимося ключовими тезами зі звернення:

Агресія Росії проти України є злочином проти миру. Збройні сили Російської Федерації відповідальні за кричущі злочини проти людства та воєнні злочини, скоєні в Україні, чим повертають у Європу XXI століття методи Адольфа Гітлера та Йосипа Сталіна.

Російській агресії передувала – і досі супроводжує її – контрольована державою фальсифікація історії. Представники Російської Федерації заперечують причетність Радянського Союзу до розв'язання Другої світової війни, а також заперечують або приховують злочини, скоєні Радянським Союзом до, під час і після Другої світової війни, в тому числі злочини, вчинені на території України.

Російська дезінформація та пропаганда є загрозою. Вона маніпулює громадською думкою, підважує довіру суспільства до інституцій, руйнує демократію і верховенство права.

Інститут памʼяті народу Словаччини закликав не поширювати пропаганду режиму Путіна, а підтримувати допомогу Україні, яка «захищається від неспровокованої та несправедливої російської агресії».

🤝 Дякуємо колегам з Ústav pamäti národa за підтримку та позицію.

🔍Текст звернення англійською на сайті УІНП.

#світзнами  🇸🇰🇺🇦

До роковин російського широкомасштабного вторгнення Інститут памʼяті народу Словаччини оприлюднив звернення
Інститут памʼяті народу Словаччини засудив агресію РФ та закликав підтримувати Україну – УІНП
Інститут памʼяті народу Словаччини засудив військову агресію Росії проти України, порівнявши злочини проти людства та воєнні злочини, скоєні російською армією,…

Джерело