⚡️ «Окупація ЗАЕС зруйнувала багато життів», – Петро Котін Третього березня 2023 року

⚡️ «Окупація ЗАЕС зруйнувала багато життів», – Петро Котін

Третього березня 2023 року, напередодні року з моменту захоплення найбільшої в Європі атомної електростанції та її міста-супутника Енергодара, президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін в Києві зустрівся з колективом ЗАЕС.

«Через окупацію Запорізької станції російськими військовими зруйновано дуже багато життів… Окупантам на станції не місце, і працівники продовжують вірити в перемогу та чекати звільнення ЗАЕС і Енергодара. Ми залишаємося з нашими людьми! Станцію неодмінно деокупують – правда переможе, і ми повернемося на Запорізьку атомну станцію», – наголосив керівник Компанії.

«Те, що трапилося рік тому, безумовно, є однією з найболючіших та найдраматичніших подій в історії як самої ЗАЕС, так і всієї світової атомної енергетики. Окупанти цинічно обстріляли ядерний об’єкт… Далі почали колосально тиснути на його проукраїнський персонал. Тих, хто чинив бодай якийсь супротив, одразу ж кидали «на яму»… Пам’ятаємо всіх загиблих і постраждалих, наших колег, героїв, які віддали своє здоров’я та навіть життя, захищаючи і станцію, і батьківщину», – сказав т.в.о. генерального директора ВП ЗАЕС Дмитро Вербицький.

Профспілка ДП «НАЕК «Енергоатом», зазначив її голова Олексій Лич, оперативно долучилася до евакуації людей, які постраждали від російської окупації, та продовжує їх підтримувати і на підконтрольній Україні території. А мер Енергодара Дмитро Орлов, подякувавши присутнім за віру в Україну, запевнив, що після перемоги «всі плани, які мало наше місто, обов’язково будуть втіленні в життя».

Всі трагічні події – обстріл, окупація й подальші гіркі реалії життя Запорізької АЕС та її міста-супутника хронологічно відтворені у стрічці «Ядерний шантаж», допрем'єрний показ якої відбувся під час заходу. А після перегляду Петро Котін нагородив мужніх українських атомників ЗАЕС. Попри ворожу окупацію вони самовіддано продовжували виконувати свою надвідповідальну роботу, розуміючи, що саме від них залежить ядерна та радіаційна безпека не лише України, а й всієї Європи!

Пишаємось нашими «атомними» героями! ДЯКУЄМО!
ЗАЕС – це Україна! Енергодар – це Україна! Разом – переможемо!

#ЗАЕС

⚡️ «Окупація ЗАЕС зруйнувала багато життів», – Петро Котін

Третього березня 2023 року
Енергоатом 🇺🇦 – Telegram
⚡️ «Окупація ЗАЕС зруйнувала багато життів», – Петро Котін Третього березня 2023 року, напередодні року з моменту захоплення найбільшої в Європі атомної електростанції та її міста-супутника Енергодара, президент ДП «НАЕК «Енергоатом» Петро Котін в Києві…

Джерело