Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 9 березня👇

Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 9 березня👇

Для відновлення світла на Херсонщині працювали 45 бригада – це 231 робітник та 78 одиниць техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять Трудолюбівку, Нововознесенське, Біляївку, Калинівське, Новопетрівку, Токареве, Борозенське, Чайкине, Берислав, Херсон, Правдине, Кірове, Нову Зорю, Станіслав, Комишани та Посад-Покровське.

За дорученням начальника Херсонської ОВА, над відновленням будівель, що понівечені через російські удари, у Херсоні працювали 25 робітників з Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено за 10 адресами. Загалом закрито OSB-листами 34 вікна у житлових будинках.

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 2,1 гектара територій, вилучили 21 вибухонебезпечний предмет, знищили – 8. Піротехніки ДСНС обстежили 14,6 гектара територій, вилучили та знешкодили 61 вибухонебезпечний предмет. Підрозділами ЗСУ, ТРО та ДССТ обстежено 13,2 кілометра доріг, 4,3 кілометра ліній електропередач, 53,1 гектара територій, на яких виявили та знищили 192 вибухонебезпечні предмети.

З деокупованих територій Херсонщини евакуювали 78 осіб, з них 5 – діти та 1 маломобільна людина. Потягом виїхали 22 жителі області, автотранспортом – 56.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 1520 продуктових наборів, 2611 буханок хліба, 4640 банок консерви, 2500 літрів питної води, 450 порцій готових обідів, 942 одиниці дитячого харчування, 1000 кілограмів картоплі. Також людям передали 18,2 кубометра дров, 204 гігієнічні набори, 130 ковдр, 30 одиниць верхнього одягу.

У Бериславську громаду привезли генератор потужністю 44 кВт. Він забезпечуватиме водопостачання села Шляхове та буде резервним для села Зміївка. Це чергова допомога за підтримки Агенства США з міжнародного розвитку (USAID).

Працюємо далі!

Джерело