Головне на Львівщині за минулу добу ⚪️ Загроз ракетних ударів в області не виникало

Головне на Львівщині за минулу добу

⚪️ Загроз ракетних ударів в області не виникало.

⚪️ Евакуаційними потягами у Львівську область за добу прибули ще 59 людей.

⚪️ Спеціальним потягом на Львівщину евакуювали 8 пацієнтів з Дніпропетровської та Донецької областей. Стан людей лікарі оцінюють як середньої важкості та важкий. Їх забезпечують усією необхідною допомогою в одному з медзакладів нашої області.

⚪️ До Перемишля зі Львівщини вирушили 1577 осіб.

⚪️ У Львівському районі тривають роботи зі створення прихистку для осіб, які постраждали від домашнього насильства, торгівлі або за ознакою статі. У ньому зможуть тимчасово проживати 22 особи. Фінансує проєкт, вартістю майже 12 мільйонів гривень, американський благодійний фонд «Сієнтія Юкрейн». Завершити ремонт планують до кінця травня 2023 року. Докладніше: https://bit.ly/3Fjpnat

⚪️ На Червоноградщину у Сокаль волонтери з німецьких міст Дессау-Росслау та Дрездена привезли вантажівку та чотири буси з гуманітарною допомогою, зокрема засобами гігієни, продуктами харчування та одягом. Допомогу передали благодійному фонду «Карітас Сокаль», який розподілить її між тими, хто її потребує.

⚪️ 200 вимушено переміщених осіб, які проживають у Самбірській громаді, отримали гуманітарну допомогу від фонду «Право на захист». У набори ввійшли матраци, ковдри, рушники, ліхтарики, термоси та засоби гігієни.

⚪️ У Народному Домі села Добросин
Львівського району відкрили Центр Незламності, який забезпечили доступом до інтернету та резервного електроживлення, продуктами та побутовими речами на випадок критичної ситуації. Центр облаштувала Львівська РВА спільно з благодійним фондом CORE та волонтерською платформою СпівДія.

Максим Козицький – голова Львівської ОДА (ОВА)

Джерело