“Гвардія наступу”: Польща долучиться до забезпечення бригад медпотребами

“Гвардія наступу”: Польща долучиться до забезпечення бригад медпотребами

Польща готова долучитися до забезпечення бригад “Гвардії наступу” медичними потребами. Про це заявив член Ради міністрів Республіки Польща Міхал Дворчик, повідомили у Міністерстві внутрішніх справ України за підсумками зустрічі глави МВС Ігоря Клименка з польською делегацією, яку очолив Дворчик.
Під час візиту польські колеги передали для підрозділів системи МВС індивідуальні аптечки, набори медичної допомоги та турнікети.
“Саме Польща надає нам ту моральну й матеріальну підтримку, яка дозволяє і дозволила нам у перші місяці війни вистояти. Через Польщу надходить 80 % гуманітарної та військової допомоги на територію нашої держави”, — сказав Клименко.
Він зосередив увагу польських партнерів на формуванні восьми спеціальних бригад “Гвардії Наступу” для посилення оборони. Глава МВС пояснив, що новосформовані підрозділи мають пройти відповідну підготовку. Після цього вони братимуть участь у контрнаступі.
“Втім, виникає питання в забезпеченні бригад “Гвардії наступу” необхідним оснащенням та медичними потребами, що є найважливішим компонентом формування та вишколу наших захисників, оскільки врятовані життя наших бійців — найбільша цінність для нас”, — сказав Клименко.
Клименко наголосив, що всі заходи, які на сьогодні вживає міністерство, направлені на те, щоб зупинити окупантів та почати контрнаступ.
Зі свого боку міністр Ради міністрів Республіки Польща Міхал Дворчик повідомив про готовність долучитися до забезпечення бригад “Гвардії наступу” медичними потребами.
“Польща підтримує Україну й буде продовжувати стільки, скільки на це буде потрібно часу та ресурсів”, — сказав Дворчик.
Що відомо про "Гвардію наступу"
Добровольці, які подають анкети на вступ до "Гвардії наступу" мають самі обрати бригаду, у якій хочуть служити. Таких бригад вісім, їх створюють на базі частин, що вже мають бойовий досвід. До складу цих формувань входять військові, які брали участь в бойових діях, зокрема, у деокупації Київщини, Харківщини, Херсонщини.
За словами міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка, формувати "Гвардію наступу" МВС вирішило, зокрема, через велику протяжність лінії фронту та після обговорення із Верховним Головнокомандувачем.
"У МВС є зведені загони, які на війні ще з 2014 року. Хтось із них у свій час звільнився зі служби, хтось проходив службу далі у підрозділах прикордонної служби, нацгвардії або поліції. Після того, як ми на добровільних засадах запропонували створити один чи два підрозділи, зʼявилось багато охочих у всіх службах".
ЯК ДОЛУЧИТИСЬ ДО «ГВАРДІЇ НАСТУПУ»
• Зверніться до одного зі ЦНАПів, які розміщені в в Калуші, по вул. Богдана Хмельницького, 52, та в Долині, по вул. Грушевського, 18. або заповніть анкету на сайті storm.mvs.gov.ua
• Оберіть бригаду, до якої хочете долучитись
• Надайте необхідний перелік документів
• Пройдіть тестування та готуйтеся захищати Україну.
Орієнтовний перелік документів, необхідних для вступу в бригади:
• Паспорт, довідка про присвоєння ідентифікаційного номера, документи про освіту
• Трудова книжка, військовий квиток, посвідчення про приписку до призовної дільниці
• Витяг з інформаційно-аналітичної системи «Облік відомостей про притягнення особи до кримінальної відповідальності та наявності судимості»
• Дві кольорові фотокартки розміром 3,5 х 4,5 см
Додаткову консультацію щодо вступу до бригад можна отримати за номером телефону: 0 800 10 00 20

Джерело