Ключове з життя Львівської області за останню добу ⚪️ Повітряних тривог на Львівщині не було.

Ключове з життя Львівської області за останню добу

⚪️ Повітряних тривог на Львівщині не було.

⚪️ Евакуаційними потягами у Львів з епіцентрів бойових дій прибула ще 61 людина.

⚪️ До Перемишля зі Львівщини потягами вирушили 1213 осіб.

⚪️ У селі Довге Стрийського району на фасаді школи відкрили пам'ятні дошки новітнім Героям. Олег Пекар – старший солдат, загинув у танковому бою за Миколаїв 13 березня 2022 року. Ярослав Левицький – молодший сержант, загинув біля села Кузьмине Луганської області 27 січня 2023 року. Вічна пам'ять нашим землякам!

⚪️ Продовжуємо закривати потреби громад у шкільних автобусах. Сьогодні передали 10 «школяриків» Великолюбінській, Куликівській, Жовтанецькій, Щирецькій, Буській, Ралівській, Гніздичівській, Козівській, Миколаївській та Белзькій громадам. Автобуси придбали за кошти обласного бюджету та співфінансування громад. Виробник – український. Цьогоріч плануємо повністю закрити потребу Львівщини у транспорті для довезення учнів.

⚪️ У Яворівській центральній районній лікарні запрацював новий біохімічний аналізатор. Завдяки пристрою можна швидко отримати точні біохімічні показники крові для діагностики та контролю хронічних захворювань. Придбали апарат коштом міського бюджету.

⚪️ У Бориславську громаду передали машину швидкої допомоги, автомобіль Jeep Patriot, генератори та продукти харчування з Великої Британії. Допомогу надали з ініціативи українця Юрія Чумака, який проживає в Англії, а також небайдужих британців та поляка. Автомобіль та два генератори – для бійців на Бахмутському напрямку. «Швидку» також передадуть на фронт. 5 генераторів розподілять відповідно до потреб громади.

⚪️ Інформація щодо грантових можливостей для бізнесу, громад та організацій Львівщини тепер доступна у телеграм-каналі відділу інвестиційної політики департаменту економічної політики Львівської ОВА.

Максим Козицький – голова Львівської ОДА (ОВА)

Джерело