Визначено ключові антикорупційні заходи у сфері соціальної політики

Визначено ключові антикорупційні заходи у сфері соціальної політики

Уряд ухвалив Державну антикорупційну програму на 2023–2025 роки, яка передбачає понад 1700 заходів у 15 сферах для зменшення рівня корупції та забезпечення доброчесності у всіх сферах державного управління.

Міністерство соціальної політики активно долучилося до розробки Програми у сфері соціальної політики. Зокрема, ключовими заходами, спрямованими на боротьбу з корупцією у соціальній політиці, є:

забезпечення прозорої цифрової системи нарахування і здійснення всіх соціальних виплат через побудову Єдиної інформаційної системи соціальної сфери;

розробка і ухвалення Соціального Кодексу України з метою кодифікації і спрощення соціального законодавства, а також ліквідації численних законодавчих колізій, які на сьогодні існують у сфері соціального законодавства;

забезпечення прозорих конкурентних інструментів фінансування надавачів соціальних послуг, зокрема для громадських обʼєднань осіб з інвалідністю. В тому числі, з цією метою передбачено розробку проекту Закону про внесення змін до законів України “Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні”, “Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні” тощо.

Детальніше за посиланням: https://www.msp.gov.ua/news/22665.html

Джерело