Службі у справах дітей Вигодської громади  надали методичну та практичну допомогу

Службі у справах дітей Вигодської громади  надали методичну та практичну допомогу

15 березня заступником начальника Головного управління Національної соціальної сервісної служби в Івано-Франківській області І.Коваликом, завідувачем сектору здійснення державного контролю за дотриманням прав дітей Головного управління Національної соціальної сервісної служби в Івано-Франківській області В.Попович та начальником служби у справах дітей районної державної адміністрації С.Кіндрат проведено виїзд у Вигодську селищну раду. Під час виїзду надано методичну та практичну допомогу в роботі служби у справах дітей Вигодської селищної ради з питань захисту прав та законних інтересів дітей, зокрема щодо ведення обліку дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, діяльності комісії з питань захисту прав дитини.

З метою забезпечення реалізації прав дитини на життя, охорону здоров’я, освіту, соціальний захист, сімейне виховання та всебічний розвиток при виконкомі Вигодської селищої ради створено комісію з питань захисту прав дитини. Протягом 2022 року проведено 11 засідань комісії, на яких розглянуто 92 питання, протягом поточного року проведено 3 засідання комісії, розглянуто 14 питань.

Служба у справах дітей Вигодської селищної ради створена відповідно до рішення Вигодської селищної ради від 15.06.2021 року №482-6/2021, служба є юридичною особою зі штатною чисельністю – 2 штатні одиниці.

В громаді проживає 3983 дитини, на первинному обліку дітей, які залишились без батьківського піклування, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, перебуває 11 дітей, з них 2 – дітей-сиріт та 9 – дітей, позбавлених батьківського піклування. 9 дітей охоплені сімейними формами виховання, влаштовані під опіку та піклування, 2 дітей влаштовані в заклади на повне державне забезпечення. Протягом 2023 року одній дитині надано статус дитини, позбавленої батьківського піклування, та влаштовано її під опіку.

На обліку перебуває 30 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з них 5 дітей взяті на облік у поточному році.

З метою вирішення питань щодо захисту прав та законних інтересів дітей, зокрема дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, рішенням Вигодської селищної ради від 11.03.2021 №121-4/2021 затверджена програма підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, на території Вигодської територіальної громади на 2021-2025 роки. На виконання заходів даної програми у 2023 році передбачені кошти в сумі 49600,0 тис.грн.

Джерело