Відбулося  засідання дванадцятої сесії  районної ради

Відбулося  засідання дванадцятої сесії  районної ради

17 березня відбулося пленарне засідання дванадцятої сесії Калуської районної ради. В роботі сесії взяли участь голова Калуської районної державної адміністрації – начальник районної військової адміністрації Жанна Табанець, заступники голови райдержадміністрації Роман Гавриляк та Ярослава Гасяк, керівник апарату райдержадміністрації Наталія Вібла, начальники управлінь та відділів райдержадміністрації.

Під час засідання сесії районної ради, про виконання районного бюджету Калуського району за 2022 рік прозвітувала начальник відділу фінансів райдержадміністрації Людмила Федун.

За словами головного фінансиста району, за підсумками 2022 року надходження до районного бюджету склали 1726,9 тис. гривень, що становить 102,2 відсотків виконання до уточнених планових показників на період та збільшилися у порівнянні з відповідним періодом минулого року у 3,2 раза.

Міжбюджетні трансферти займають 67,6 відсотків питомої ваги в дохідній частині бюджету і становлять 1168,1 тис. гривень – субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення окремих видатків районних рад, спрямованих на виконання їх повноважень.

Як поінформувала Людмила Федун, у 2022 році до загального фонду районного бюджету мобілізовано 558,8 тис. гривень податків і зборів (питома вага – 32,4 відсотків), що становить 107,1 відсотків виконання до планових показників на рік затверджених районною радою з урахуванням змін. В порівнянні з 2021 роком надходження зросли на 36,2 відсотків.

Видатки районного бюджету з врахуванням отриманої субвенції по загальному та спеціальному фондах склали 1846,6 тис. гривень, що становить 99,1 відсотків виконання до уточнених показників.

Видатки районного бюджету по загальному фонду склали 1826,9 тис.гривень або 99,3 відсотків до планових показників на рік затверджених районною радою з урахуванням змін.

Заслухавши доповідь, депутати затвердити звіт про виконання районного бюджету Калуського району за 2022 рік. А також внесли зміни до районного бюджету Калуського району на 2023 рік.

На сесії районної ради депутати заслухали звіти про виконання заходів на 2022 рік районної цільової Програми підготовки територіальної оборони та підготовки населення до участі в русі національного спротиву в Калуському районі, районної Програми із запобігання та протидії насильству на 2022-2026 роки, районної комплексної Програми соціального захисту населення Калуського району на 2022 – 2026 роки та Програми забезпечення виконання Калуською районною державною адміністрацією делегованих їй Калуською районною радою повноважень на 2021-2023 роки. Депутати районної ради також затвердили районну цільову Програму забезпечення виконання судових рішень на 2023-2025 роки.

Під час сесії Калуської районної ради, представники Національної поліції України та Національної гвардії України присутнім розповіли про рекрутингову кампанію «Гвардія наступу»; про умови конкурсного відбору до штурмових бригад, вимоги до кандидатів та процедуру подачі заявок. Обговорили також питання, якими найчастіше цікавляться вмотивовані добровольці.

Нагадуємо, що Міністерство внутрішніх справ України оголосило про формування додаткових бригад Національної гвардії, Національної поліції та Державної прикордонної служби. Вони мають зміцнити наші сили під час майбутнього наступу. Формується 8 нових бригад «Гвардії наступу»: «Сталевий кордон», «Червона калина», «Лють», «Рубіж», «Спартан», «Кара-Даг», «Буревій», «Азов».

Підрозділи пройдуть підготовку, будуть добре оснащені й лише після цього відправляться звільняти території. Період підготовки кандидатів триватиме 2-4 місяці.

Щоб вступити до одного з підрозділів “Гвардії наступу”, необхідно звернутися в Центри надання адміністративних послуг, які розміщені в Калуші, по вул. Богдана Хмельницького, 52, та в Долині, по вул. Грушевського, 18. ЦНАПи працюють щодня з 9:00 до 17:00 год. Також подати заявку можна через сайт (https://storm.mvs.gov.ua/) «Гвардії наступу».

Контакти «Гвардія Наступу» – номер телефону: 0 800 10 00 20, сайт: storm.mvs.gov.ua

Відбулося  засідання дванадцятої сесії  районної ради

Відбулося  засідання дванадцятої сесії  районної ради

Відбулося  засідання дванадцятої сесії  районної ради

Відбулося  засідання дванадцятої сесії  районної ради

Джерело