🚀 МОЗ у межах спільного зі Світовим банком проєкту вперше закупило сучасні системи внутрішньокісткового…

🚀 МОЗ у межах спільного зі Світовим банком проєкту  вперше закупило сучасні системи внутрішньокісткового...

🚀 МОЗ у межах спільного зі Світовим банком проєкту вперше закупило сучасні системи внутрішньокісткового судинного доступу для інфузійної і медикаментозної терапії з наборами голок різної довжини та аплікаторами. 

«В екстрених ситуаціях у постраждалих, які перебувають у критичному стані, вкрай важливо якомога швидше розпочати лікування. Для цього необхідним є швидкий доступ до введення інфузійних розчинів та відповідних медичних препаратів. Сучасне обладнання дозволяє впродовж десяти секунд отримати такий доступ і може бути використане як для дорослих, так і дітей. Це ефективний і безпечний спосіб врятувати життя людині, коли немає можливості швидко забезпечити внутрішньовенний доступ, а кожна хвилина має значення», – зазначає міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Критично необхідне обладнання із закуплених 500 систем та 3 000 одиниць витратних матеріалів доставлено вже у 16 регіонів. Медобладнання отримають заклади охорони здоров’я, які приймають найбільше постраждалих від воєнних дій.

Джерело