Ключове з життя Львівської області за останню добу ⚪️ Упродовж 21 та ночі 22 березня повітряних тривог на Львівщині не було

Ключове з життя Львівської області за останню добу

⚪️ Упродовж 21 та ночі 22 березня повітряних тривог на Львівщині не було.

Вночі окупанти здійснили атаку дронами по частині території нашої держави. На Київщині влучили у цивільний об'єкт, внаслідок чого загинули троє невинних людей. Вічна пам'ять. Співчуття рідним.

Сьогодні, о 09:10, на Львівщині сирени сповістили про небезпеку. Загроза триває. Бережіть себе.

⚪️ Евакуаційними потягами у Львів з епіцентрів бойових дій прибули ще 67 людей.

⚪️ До Перемишля зі Львівщини потягами вирушили 1109 осіб.

⚪️ Нашого захисника зі Стрийського району, відповідно до Указу Президента України, відзначили орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Володимир Мицан, коли почалась повномасштабна війна, перебував за кордоном. У перші дні повернувся додому та пішов добровольцем захищати рідну землю. Брав участь у важких боях на Донбасі. Загинув поблизу села Долина Донецької області 24 червня 2022 року. Державну нагороду вручили дружині Героя. Вічна пам'ять нашому земляку.

⚪️ На Самбірщині створили нову прийомну сім’ю. На виховання та спільне проживання прийняли троє дітей, позбавлених батьківського піклування. Вони неповнолітні та є між собою рідними сестрами і братом.

⚪️ У нейрохірургічне відділення Центральної міської лікарні Червонограда німецькі благодійники з організації Rosinen Initiative передали 14 ліжок з електричним приводом. За активну та плідну комунікацію щодо передачі допомоги вдячність ГО «Фундація розвитку та стратегічних змін».

⚪️ Філія Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Галичина» отримала мікроавтобус Renault на 16 місць. Він допоможе організувати дозвілля для людей, які відновлюються в центрі. Придбати мікроавтобус вдалось зусиллями багатьох людей, зокрема представників футбольної спільноти (сім'ї Романа Яремчука, ФК «Львів», ФК «Карпати» Львів), колективу Городоцької міської ради, місцевого підприємця, юних шахістів та тхеквондистів.

⚪️ Управління молоді та спорту Львівської ОВА організовує благодійне сходження на Говерлу. Щоб взяти участь, потрібно зробити донат у благодійний Фонд українського військового, головного сержанта 47 бригади «Маґура» Валерія Маркуса. За це вас забезпечать доїздом, ланч-боксом та супроводом досвідчених альпіністів.

⚪️ Діти з числа ВПО, учасників бойових дій та загиблих на війні воїнів з Кам’янка-Бузької громади Львівського району побували у Німеччині. Упродовж двох тижнів мали безліч активностей та екскурсій. Зокрема – вирушили у Страсбург та відвідали Європарламент. Також покращили свої навички у спілкуванні німецькою мовою та готували страви місцевої кухні.

⚪️ За кілька годин жителі села Глиниці Яворівського району наліпили 110 літрів вареників. Робили це разом – у Народному домі. Передадуть вареники місцевим воїнам, які зараз на передовій. Господині села, до слова, щотижня збираються та готують домашню їжу для наших оборонців, а волонтери й односельці допомагають продуктами і коштами. Знаю, що таке волонтерство – непоодинокий випадок у нашій області. Дякую усім, хто жертвує час, майстерність, гроші та продукти, щоб підтримати тих, хто виборює перемогу України.

Максим Козицький – голова Львівської ОДА (ОВА)

Джерело