​​Наша область першою в Україні під час повномасштабної війни розпочинає процес справедливої трансформації вугільних територій

​​Наша область першою в Україні під час повномасштабної війни розпочинає процес справедливої трансформації вугільних територій. Мова йде про Червоноградський вугільний мікрорегіон.

Сьогодні у Львові за участі представників Кабінету Міністрів України, керівників органів місцевого самоврядування, громадського сектору та бізнесу відбувся захід «Справедлива трансформація: можливості для Львівщини». Це стартова подія для Львівської області в межах проєкту «Підтримка структурних змін у вугільних регіонах України», який втілює Німецьке товариство міжнародного співробітництва (GIZ) у межах німецько-української співпраці між Федеральним міністерством економіки та енергетики Німеччини та Урядом України.

Ця подія – перший діалог щодо майбутнього Червоноградського вугільного мікрорегіону, яке має будуватися на диверсифікованій економіці, сильному соціальному капіталі та зеленій енергетиці. Головна наша мета – нікого не залишити осторонь. Подбати про гідні умови для працевлаштування людей, на яких вплине зменшення видобутку вугілля, а згодом і відмова від викопного палива.

Досвід Червоноградського вугільного мікрорегіону згодом вивчатимуть та поширюватимуть в інших вугільних районах нашої держави.

Дякуємо GIZ, що підтримали ініціативу Львівської ОВА щодо розширення можливостей проєкту Справедливої трансформації Червоноградського вугільного мікрорегіону. Дякую усім, хто долучився до сьогоднішньої події. Починаємо процес з чистої сторінки.

Максим Козицький – голова Львівської ОДА (ОВА)

​​Наша область першою в Україні під час повномасштабної війни розпочинає процес справедливої трансформації вугільних територій

Джерело