22 березня в Україні розпочався священний для мусульман місяць Рамадан

Приблизно 2 мільйони українців різного етнічного походження сповідують Іслам. Мусульмани – невід’ємна частина українського суспільства.

22 березня в Україні розпочався священний для мусульман місяць Рамадан

Корінний народ України кримські татари – переважно мусульмани за віросповіданням. Разом з іншими громадянами, мусульмани переживають всі жахіття російської агресії. Значна частина українських мусульман опинилися під окупацією чи стала біженцями.

Війна несе руйнування мечетей, так само як і церков та синагог. Тисячі мусульман боронять Україну у лавах Сил оборони: в кожному четвертому батальйоні ЗСУ служать мусульмани. Велика кількість мусульман є серед іноземних добровольців, зокрема, в чеченських батальйонах.

Спільна біда ще дужче консолідує українців, незалежно від віросповідання. Росія намагається використати релігійний фактор для розколу українського суспільства. Для цього продукуються фейки на кшталт відео “наруги українських воїнів над Кораном”.

Незважаючи на власну величезну мусульманську меншину, РФ є ісламофобською державою, яка культивує ворожість до Ісламу та переслідує “неправильних” мусульман.

Джерело