На парафії Святої Анни УГКЦ міста Вишневе для дітей провели соціальну ініціативу: «Майбутнє без війни»

18 березня 2023 року, при парафії Святої Анни УГКЦ у місті Вишневе для дітей із парафії, сімей військовослужбовців, малозабезпечених сімей й сімей внутрішньо переміщених осіб вчетверте провели захід: «Майбутнє без війни».

На парафії Святої Анни УГКЦ  міста Вишневе для дітей провели соціальну ініціативу: «Майбутнє без війни»

Організатором заходу виступила парафія Святої Анни у тісній співпраці з Комісією у справах молоді Київської Архиєпархії УГКЦ, Центром Академічного душпастирства Київської Архиєпархії УГКЦ, Салезіянською ораторією «Дон Боско» та Центром надання соціальних послуг Вишневої міської ради.

Соціальну ініціативу на парафії провели вже вчетверте, дітям формат попередніх зустрічей сподобався і вони запитували про дату проведення наступного табору. У заході взяли участь діти, які були на попередній зустрічі, а також нові. Загалом в одноденному таборі взяли участь 32 дітей віком від 7 до 15 років. Впродовж дня діти грали в ігри, танцювали банси й розвивали свої творчі здібності на майстер-класах. Цього разу також у таборі взяв участь фаховий психолог диякон Олег Климончук, який розповів дітям, як справлятись зі стресом в часі війни.

Підсумовуючи проведений захід отець Ярослав Павлюк, сотрудник парафії св.Анни, зазначив: «Багато сімей, які проживають у місті приїхали із територій де велись бойові дії й діти досі переживають тривожність, коли чують сигнали повітряної тривоги, тому через такі заходити намагаємось допомогти їм справлятись із тривогою та створювати безпечний простір спілкування».

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело