Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 22 березня👇

Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 22 березня👇

Для відновлення світла на Херсонщині працювали 40 бригад – це 191 робітник та 73 одиниць техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять Малу Сейдеминуху, Кучерське, Берислав, Зарічне, Садок, Трудолюбівку, Нововознесенське, Калинівське, Херсон, Правдине, Кірове, Киселівку, Крутий Яр та Посад-Покровське.

Енергетики почали подавати напругу до села Кучерське Борозенської тергромади. Учора до мережі під'єднали 193 точки обліку.

Над відновленням будівель, що пошкоджені через російські удари, у Херсоні працювали 15 робітників Херсонської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби. Першочергові ремонтні роботи проведено в 10 житлових будинках, де закрито OSB-листами 55 вікон.

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 6,2 гектара територій, вилучили 12 вибухонебезпечних предметів, знищили – 5. Піротехніки ДСНС обстежили 1,5 гектара територій, вилучили та знешкодили 84 вибухонебезпечні предмети. Підрозділи ЗСУ, ТРО та ДССТ обстежили 4,7 кілометра доріг, 3,9 кілометра ліній електропередач, 310,6 гектара територій, на яких виявили та знищили 163 вибухонебезпечні предмети.

З деокупованих територій Херсонщини автотранспортом евакуювали 91 особу, з них 5 – це діти.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 3519 продуктових наборів, 4556 буханок хліба, 4556 банок консерви, 450 порцій готових обідів, 210 літрів питної води, 130 кілограмів овочів, 2304 кілограми продуктів. Також людям передали 24 ремонтні комплекти, 102 OSB-листи, 10 рулонів руберойду, 30 коробок одягу та 126 гігієнічних наборів.

На Херсонщині продовжують працювати представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Минулої доби бригади медиків відвідали Урожайне, Благодатівку, Новополтавку та Новомиколаївку. Загалом медпрацівники оглянули 116 осіб.

Для Херсонської громади передали майно від комунальних підприємств Полтавщини. Це 4 автомобілі, фундаментні блоки, електродвигуни, насосні агрегати, насоси, задвижки, підвищувальні насоси, 873 кг проводу АС-70, пилки, трансформатор та інструменти, а також спеціальне взуття для роботи та комп'ютерна техніка для офісу.

Працюємо далі!

Джерело