Муніципалітет Маріуполя працює над стягненням репарацій від рф на користь маріупольців

Муніципалітет Маріуполя працює над стягненням репарацій від рф на користь маріупольців

Муніципалітет Маріуполя працює над стягненням репарацій від рф на користь маріупольців. Це має пришвидшити компенсацію за зруйноване житло згідно законопроєкту 7198.

Про це під час виконкому міськради заявив мер Маріуполя Вадим Бойченко. Адже наразі кожна друга маріупольська родина залишилася без житла – воно знищене.

Перший крок у цьому зроблено – прийнято законопроєкт 7198 з новими поправками, які ініціював Вадим Бойченко разом з народними депутати на чолі з Оленою Шуляк та Ярославом Железняком. Таким чином, маріупольці зможуть отримати компенсацію, не чекаючи на деокупацію. Зараз йде розробка механізму реалізації. На це Держава бере 2 місяці.

«Дякую Президенту України та народним обранцям, які захищають інтереси маріупольців. Ми розуміємо, що питання компенсації – це довгий та складний процес. А переселенців в країні дуже багато. Тому зі свого боку, разом з юристами, паралельно працюємо над тим, щоб частка заарештованих рахунків рф, була скоріше спрямована на користь маріупольців», – Вадим Бойченко.

Джерело