В Одесі відбувся випуск курсантів Інституту Військово-Морських Сил

У Військово-Морських Силах Збройних Сил України відбувся черговий випуск офіцерів, які отримали первинне офіцерське військове звання лейтенант.

Привітав випускників Президент України Володимир Зеленський.

– Російські кораблі вже завчили єдину для них перспективу в українських водах. Російський чорноморський флагман уже продемонстрував, що очікує будь-яку посудину, яка загрожуватиме Україні, і лише питання часу, коли вона повторить курс «Москви». Ви здобули право очолити справді героїчні екіпажі – тих наших воїнів, які хоробро й надзвичайно ефективно боронять Україну з моря від переважальних ворожих сил. Хай шляхетна морська служба буде славою вам, вашим родинам і всій нашій державі! Я дякую всім викладачам і працівникам Одеської морської академії за цей випуск, за випуск наших офіцерів і за вірну службу Україні, – зазначив Володимир Зеленський.

По завершенню церемонії вручення погон та офіцерських кортиків, лейтенанти склали клятву вірності воїна батьківщині, після чого відбувся ритуал прощання з Бойовим прапором.

Серед випускників 2023 року, військові, які за роки служби, ще до вступу у військовий інститут, брали участь у захисті територіальної цілісності та недоторканості України від російського окупанта на Сході країни.

Хвилиною мовчання військові вшанували пам’ять про захисників, які поклали своє життя за свободу та незалежність нашої держави.

До присутніх звернувся командувач ВМС ЗС України віцеадмірал Олексій Неїжпапа:

“Попереду у нас з вами ще багато роботи, ми повинні вивільнити ще 70000 квадратних кілометрів економічної зони нашої Держави, покарати ворога та повернути наш Крим. Тому на вас покладена велика надія Держави та всього українського народу і саме тому я пишаюсь тим що я зараз з вами і ми обов’язково переможемо, бо в нас немає іншого шляху у нас тільки один шлях перемоги і слави”.

Також кращим випускникам було вручено відзнаки командувача ВМС ЗС України та начальника Інституту, а на завершення творчий колектив Центру військово-музичного мистецтва Військово-Морських Сил ЗС України подарував випускникам музичне вітання.

Джерело