🔵 Головне за тиждень у Поліському краю: ⏺ Питання безпеки та забезпечення максимального захисту кордону залишаються найголовнішим завданням

🔵 Головне за тиждень у Поліському краю:

Питання безпеки та забезпечення максимального захисту кордону залишаються найголовнішим завданням. На початку тижня детально проаналізували основні заходи спільно з командувачем ОУВ «Волинь» Василем Зубаничем, військовими, прикордонниками, народними й обласними депутатами та представниками місцевого самоврядування. Більшість громад Житомирщини гідно пройшли усі випробовування, що приніс нам рік повномасштабного вторгнення. Створення захисних споруд, евакуація населення, ліквідація наслідків ворожих ударів, піклування про переселенців, відновлення економіки та відновлення зруйнованої інфраструктури – це далеко не повний перелік питань, які доводилося вирішувати за ці місяці. Продовжується розбудова глибоко ешелонованої системи оборони від кордону з білоруссю вглиб області. Головне завдання зараз, у тісній співпраці з військовими та прикордонниками, продовжувати цю роботу, працювати злагоджено та зміцнювати обороноздатність області.

Питання відновлення зруйнованої ворогом інфраструктури обговорили під час зустрічі з Міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалом, головами громад та представниками депутатського корпусу. Підтримка партнерів була й залишається важливою для Житомирщини, велику роль тут відіграє саме Естонія. Не зважаючи на близькість до кордону, завдяки їх допомозі на території Овруцької громади активно ведуться роботи з будівництва нового дитячого садочку. Також триває відбудова зруйнованого мосту в Малині. Своєю чергою разом з урядовцями, народними й обласними депутатами, йде робота над впровадженням нових технологій та процесів у будівництві нових об’єктів, з урахуванням підвищених вимог безпеки та енергоефективності, а також – створення інклюзивних просторів.

Патрульна поліція на Житомирщині відзначила сьому річницю створення служби. Ці сім буремних років стали справжнім горнилом, яке загартувало нову генерацію українських правоохоронців, які стали справжніми захисниками та друзями для сотень тисяч жителів Житомирщини. Зараз команда патрульної поліції області, разом зі Збройними силами, Нацгвардією, територіальною обороною та іншими підрозділами Сил оборони України боронять нашу землю та продовжують нести службу, забезпечуючи захист й спокій у наших громадах.

Овруцька громада в перші місяці повномасштабного вторгнення зазнала чи не найбільше ракетно-бомбових ударів. Попри це, а також сусідство з білоруссю, яка знаходиться практично під контролем російських військ, тут продовжують реалізовувати важливі соціальні проєкти. Зокрема Овруч став одним з семи міст на Житомирщині, де в рамках програми дружини Президента України Олени Зеленської створені соціальні центри, що надають допомогу особам, які постраждали від домашнього насильства. Також в громаді активно триває будівництво першого проєкту міжнародної програми відбудови Житомирщини – нового дитячого садочка в Овручі. Майбутній садочок буде розрахований на 160 діток та 20 працівників. Його загальна вартість складає майже 1 мільйон євро. Більшу частину витрат взяв на себе естонський уряд. До того ж, не зважаючи на витрати, які спрямовуються на розбудову оборонних споруд та підтримку Сил оборони України, місцева влада знайшла змогу спрямувати кошти на оновлення терапевтичного відділення Овруцької лікарні.

Наприкінці тижня з нагоди професійного свята відзначено співробітників Служби безпеки України та особовий склад Національної гвардії України. Щодня вони чесно несуть свою службу, ризикуючи своїм життям, щоб ми могли жити в безпеці та спокої. Працівники СБУ швидко адаптувались до роботи в умовах війни, продовжуючи протистояти російським атакам та диверсійним операціям. Разом з тим, вони щодня чинять опір російській пропаганді та продовжують системну роботу з нейтралізації й викриттю ворогів – колаборантів, що намагаються підірвати обороноздатність України та наш моральний дух. Також нагороджено наших захисників – бійців Нацгвардії з Житомирщини, які нещодавно влучно збивали ворожі дрони. Хлопці отримали найвищу нагороду Житомирщини – Почесну відзнаку голови облдержадміністрації «За заслуги».

Джерело