Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 27 березня👇

Працюємо, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 27 березня👇

Для відновлення світла на Херсонщині працювали 40 бригад – це 191 робітник та 73 одиниці техніки. Минулої доби енергетики виконували аварійно-відновлювальні роботи на лініях, що живлять Берислав, Хрещенівку, Нововоскресенське, Новопетрівку, Калинівське, Краснолюбецьк, Трудолюбівку, Петропавлівку, Херсон, Кірове, Крутий Яр, Посад-Покровське, Олександрівку та Правдине.

За дорученням Херсонської ОВА, над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювали 28 робітників з ХОКАРС та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено у 10 житлових будинках, де закрито OSB-листами 25 вікон. Також фахівці провели реконструкцію даху однієї будівлі.

Вибухотехніки Нацполіції обстежили 2,2 гектара територій, вилучили 7 вибухонебезпечних предметів, знищили – 8. Піротехніки ДСНС обстежили 4,2 гектара територій, вилучили та знешкодили 121 вибухонебезпечний предмет.

З деокупованих територій Херсонщини евакуювали 116 осіб, з них 8 – це діти. Потягом виїхали 37 людей, автотранспортом – 79.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Учора мешканці звільнених територій від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів отримали 1973 продуктових наборів, 1900 буханок хліба, 450 порцій готових обідів, 1220 овочевих наборів та 2050 літрів питної води. Також людям передали 10 ремонтних наборів, 11 OSB-листів, 9 одиниць брезенту, 30 рейок, 70 дощок, 810 гігієнічних наборів, 45 одиниць побутової хімії.

“Херсонгаз” отримав нову техніку – 4 машини, 6 генераторів, 4 зварювальні апарати, 5 шукачів витоків газу, 2 гідростанції, компресор та інше вкрай необхідне обладнання. Це допомога від латвійського підприємства АТ “GASO” та Міжреспубліканської асоціації ділового та науково-технічного співробітництва газових господарств.

ЮНІСЕФ доставив потужний генератор на 200 кВА до одного з медзакладів Херсона. Його використовуватимуть для безперебійної роботи установи.

Працюємо далі!

Джерело