У Старому Самборі відбулася Хресна дорога за мир в Україні

У Старому Самборі відбулася Хресна дорога за мир в Україні

У Хрестопоклону неділю, 19 березня 2023 р. Б, відбулася Хресна дорога вулицями Старого Самбора за мир і перемогу України. Цього року Хресна Дорога була присвячена молитві за мир в Україні, а стації були новітніми, пов’язаними з сучасними військовими реаліями. Прочани молилися за наших захисників, за поранених, за волонтерів, за невинно вбитих мирних мешканців, за тих, хто втратив дім чи змушений ховатися у сховищах, щоб вижити…

Розпочалася хода від найпершої святині, яка зустрічає подорожніх при в’їзді у місто – каплиці Богородиці Неустанної Помочі по вул. Дрогобицька бічна. Потім прочани перейшли до каплиці Пресвятої Євхаристії на вул. Яблуневій, та перейшовши міст вийшли на центральну вулицю міста – Лева Галицького. Кожною стацією опікувався один із мікрорайонів міста. Її представники несли почергово хрест та образи. Таким чином, 14 чоловіків нашої парафії відчули що це таке – нести Хрест за Христом!

Очолили Хресну Дорогу духовенство – о. Михайло Николин, декан Старосамбірський, о. Юрій Бойчук, о. Тарас Плетеня. Під час першої стації віряни разом з о. Юрієм Бойчуком розважали над закликом Христа зректися себе і взяти свій Хрест та йти за Христом. По закінченню першої половини Хресної Дороги вірні разом о. Тарас Плетеня замислилися надсловами Ісуса в Євангелії “Ярмо Моє любе і тягар Мій легкий”.

“Якщо будемо нести хрест своєї долі самі без допомоги Ісуса, то важким буде наш шлях. Але ми будемо рухатися вперед лише якщо будемо йти з Христом. Нехай і будемо падати безліч разів, але вчимося в Нього підніматися і йти далі” – наголосив о. Тарас. Завершилася Хресна дорога біля ювілейного хреста в центрі міста. Після чого в старовинному святомиколаївському храмі вся громада, з запаленими свічками в руках, спільно молилася за мир в Україні.

“Ми в сьогоднішній хресній дорозі напилися з джерела віри, вслухалися в кожну з новітніх стацій, зменшили свій біль. А також запалили свічечку в церкві як символ вогників нашої віри. Нехай цей світильник віри не згасне ніколи в нашому серці. Дякую найперше Богу. Бо з нами йшов Ісус. Це Він дарував нам сьогодні спокій, сонячний день, дарував нам мир. Віримо що сьогоднішня ніч і наступні дні і ночі будуть мирні. Бо з нами Бог. Зрозумійте народи і покоряйтеся. З нами Бог!” – завершив Хресну Дорогу о. Михайло. Николин.

Україна стоїть. Україна бореться. Україна молиться!

Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

Фото – Микола БУХНІЙ, Ірина ХМЕЛЬОВСЬКА

Джерело