ДБР розслідує майже 1,5 тис. кримінальних проваджень щодо злочинів проти національної безпеки (ІНФОГРАФІКА)

Державне бюро розслідувань продовжує системну роботу з викриття злочинів проти основ Національної безпеки.

Основні зусилля Бюро зосереджені на викритті та притягненні до відповідальності зрадників, колаборантів, диверсантів, розслідуванні воєнних злочинів рф, пошуку російського майна для передачі у власність держави, виявленні ворожих арсеналів боєприпасів тощо.

Від початку повномасштабного вторгнення рф, ДБР проводило розслідування 1 тис. 487 кримінальних проваджень щодо злочинів проти основ Національної безпеки.

Серед них:

1 тис. 177 кримінальних проваджень за фактом державної зради (ст. 111 КК України), 226 кримінальних проваджень – за фактом колабораційної діяльності (ст. 111-1 КК України), 20 кримінальних проваджень – щодо пособників державі-агресору (ст. 111-2 КК України) та інші.

У результаті проведення розслідувань 666 особам повідомлено про підозру, 385 осіб оголошені в розшук, 1 тис. 375 осіб перевіряються на причетність до державної зради та колабораційної діяльності.

До суду за цими статтями вже направлено 366 обвинувальних актів.

Найбільшу кількість проваджень відкрито у Луганській, Запорізькій, Херсонській, Донецькій та Харківській областях.

Серед останніх резонансних проваджень:

ДБР завершило розслідування стосовно зрадника — колишнього посадовця українського штабу ВМС, який сьогодні воює проти України  За матеріалами ДБР судитимуть колишнього правоохоронця, який займається транспортним забезпеченням російських солдатів ДБР завершило досудове розслідування стосовно двох правоохоронців, які вступили в окупаційну міліцію Бердянська ДБР повідомило про підозру правоохоронцю з Генічеська, який збирає з херсонців штрафи в казну окупантів ДБР розслідує майже 1,5 тис. кримінальних проваджень щодо злочинів проти національної безпеки (ІНФОГРАФІКА)

Джерело