Три добрі новини для вечора п’ятниці. 📍Україна залучить від Міжнародного банку реконструкції та розвитку…

Три добрі новини для вечора п’ятниці.

📍Україна залучить від Міжнародного банку реконструкції та розвитку кошти на соціальну підтримку населення й відновлення країни. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Йдеться про частину великого проєкту співпраці загальним обсягом $16,4 млрд – $500 млн та грант на суму $1,2 млрд, а також 1,4 млрд євро. Кошти спрямують на виплату зарплат, пенсій, соціальної допомоги та на медицину. Схвалили також угоду про позику від уряду Японії на $1,5 млрд.

📍США, Велика Британія та Австралія оголосили про нові санкції проти росії. Обмеження стосуються зокрема фізичних осіб, компаній, суден і літаків. Також у зв’язку з агресивною війною рф проти України та воєнними злочинами про розширення санкцій заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

📍Італія долучиться до навчань українських військових. Про це заявив міністр оборони країни Гвідо Кросетто. Передбачається, що Італія тренуватиме наших бійців зі штатним персоналом, який направлять до командувань у Бельгії, Польщі та Німеччині. Крім того, розглядають залучення спеціалізованих навчальних модулів у школах і військових об’єктах на території Італії.

Слава Україні!🇺🇦

Джерело