❗️Інформую про ВАЖЛИВІ ПОДІЇ, ЩО ВІДБУЛИСЯ В ОБЛАСТІ упродовж цього тижня:

❗️Інформую про ВАЖЛИВІ ПОДІЇ, ЩО ВІДБУЛИСЯ В ОБЛАСТІ упродовж цього тижня:

▫️ На жаль, ворог продовжує щоночі завдавати масованих ракетних ударів. Цього тижня повітряна тривога на Вінниччині лунала 7 разів. Але завдяки Силам безпеки та оборони України в області ситуація стабільна.

▫️ Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України знищено 20 ракет, збито 137 ударних безпілотників (шахедів), 4 БпЛА інших типів, а також один винищувач.

▫️ На Вінниччині вшанували дев’ятьох спецпризначенців, які рівно рік тому віддали свої життя, захищаючи країну від російського агресора. Пам'ятаємо кожного! Вони назавжди у наших серцях!

▫️ Цього тижня відзначили працівників Держспецзв’язку та захисту інформації. Вручив десятьом військовослужбовцям-спецзв’язківцям Вінниччини Почесні грамоти обласної військової адміністрації та обласної Ради, а також цінні подарунки – годинники як визнання фахових вмінь та сумлінного виконання службових обов’язків. Те, що роблять наші держспецзв’язківці, не можуть зробити інші. Вдячні усім за відданість справі.

▫️ Про важливе у сфері охорони здоров'я: ще двоє молодих людей 28 та 40 років отримали шанс на повноцінне життя. Фахівці Вінницької обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова провели дві чергові трансплантації нирок. Розвиток трансплантації на Вінниччині дає можливість жителям регіону отримувати значно вищий рівень медичної допомоги. Деталі за посиланням: http://surl.li/higrz

▫️ Привітав з професійним святом медиків екстренки та передав Обласному центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, а також його філіям необхідне обладнання від Міністерства охорони здоров’я України. Це апарати ШВЛ, монітори пацієнта, дефібрилятори, сумки-укладки для надання невідкладної допомоги, ноутбуки та електрогенератори. Оснащення «швидкої» – запорука вчасної необхідної допомоги.

▫️ Запрацювало відремонтоване укриття обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова. Воно є найбільшим серед медзакладів області – понад 530 м кв, що у разі необхідності може розмістити до 500 людей. Приміщення облаштоване усім необхідним навіть для проведення операцій: є мала операційна та окремо перев’язувальна. Важливо, щоб медики і пацієнти завжди перебували у безпеці. Більше інформації за посиланням: http://surl.li/hiobw

▫️ Також цього тижня медики лікарні Пирогова отримали відзнаки Міністерства охорони здоров’я України за вагомий особистий внесок у розвиток охорони здоров'я та високий професіоналізм.

▫️ Продовжуємо співпрацю з Товариством Червоного Хреста України у Вінницькій області. Під час зустрічі домовилися про поставку 137 медичних механічних мультифункціональних ліжок та матраців до комплекту. Їх передадуть у заклади, де проживають особи похилого віку та особи з інвалідністю, яких евакуювали до області. Наразі на Вінниччині перебуває 506 таких осіб. Вони знаходяться на повному утриманні за рахунок коштів обласного бюджету.

▫️ Для працівників соціальної сфери стартувала спеціальна професійна програма підвищення кваліфікації. Програма тренінгів охоплює широкий спектр тем, починаючи від психосоціальної підтримки до особистісного розвитку та спілкування з вразливими групами.

▫️ Серед важливого в освіті: готуємось до проведення на Вінниччині національного мультипредметного тесту. В області створено 29 тимчасових екзаменаційних центрів. Значну увагу приділяємо питанням безпеки та охорони правопорядку в навчальних закладах, де відбуватиметься тестування, забезпечення безперебійного живлення у пунктах проведення НМТ. Цьогоріч для участі в національному мультипредметному тесті в області зареєструвалися 12 429 осіб. Це на 18% більше, ніж минулого року. Нагадую, що основна сесія НМТ буде проведена в період з 5 по 23 червня.

▫️ Продовжуємо працювати над розвитком безпечного, доступного та якісного освітнього середовища. Тепер безпечне освітнє середовище неможливе без укриттів. У цьому напрямку вже зроблено чимало – спільними зусиллями обласної та місцевої влади забезпечено 83% освітніх закладів укриттями.


Розвиток трансплантації на Вінниччині дає можливість жителям регіону отримувати значно вищий рівень медичної допомоги, – Сергій… – www.vin.gov.ua
Вінницька обласна державна адміністрація – офіційний вебсайт

Джерело