Цей фільм став поштовхом до навернення Шаї ЛаБаффа. Що про Отця Піо говорить остання голлівудська картина?

Цей фільм став поштовхом до навернення Шаї ЛаБаффа. Що про Отця Піо говорить остання голлівудська картина?

.З 2 червня триває показ довгоочікуваного фільму про св. Отця Піо. До майбутньої прем’єри зросла увага після того як голлівудський актор, відомий своїми ролями у великобюджетних фільмах, заявив, що підготовка до ролі стигматика докорінно змінила його життя і разом із перебуванням у монастирі капуцинів та участю в Тридентській літургії призвела до його навернення.

“Новий фільм “Отець Піо” з Шаєю ЛаБаффом, відомим за “Трансформерами” та “Фурією”, з’явиться в кінотеатрах 2 червня, і в ньому буде показано італійського монаха у віці 20 років, зануреного у страждання жителів Сан-Джовані-Ротондо в східній Італії”, — йдеться в опублікованій статті на шпальтах іноземного порталу catholicnewsagency.com.

“Фільм (…) зображує потужні сцени служіння Отця Піо людям міста та його власні духовні битви з дияволом серед хаосу, спричиненого жорстокими політичними сутичками (…), що завершилися жорстокою різаниною”, – йдеться далі.

Однак фільм викликав певні суперечки. Напруженість між соціалістами та багатшими прошарками суспільства призвела до припущень, що ця постановка містить заплутану політичну агітацію. Однак режисер Абель Феррара це заперечує. – “ Історія Отця Піо не має політичного аспекту, – наголосив він. Чоловік також не забажав чіткої відповіді на запитання щодо меседжу картини, задовольняючись твердженням, що постать великого святого, який до кінця свого життя, незважаючи на соборові зміни, відправляв Святу Месу в класичному обряді, вчить любові та співчуття.

Як наголосив ЛаБафф, виконавець головної ролі, втілення Отця Піо та підготовка постановки призвели до його духовної переміни та навернення до католицької віри, у чому величезну роль відіграв досвід участі в дособорній літургії.

за матеріалами pch24.pl.

Джерело