Колишня феміністка стала захисницею життя і ділиться історією свого навернення

Колишня феміністка стала захисницею життя і ділиться історією свого навернення

Молода колумбійка Адріана поділилась свідченням про те, як із феміністки в минулому вона стала захисницею життя та ненароджених. Свою історію навернення вона розповідає, маючи під серцем дитину, зачаття якої спричинило в її житті кризу.

Історію зміни своїх поглядів Адріана розповіла напередодні Національного Маршу для життя, що відбувся в Колумбії 3 червня. На фото на животі у неї напис: «Я захищаю жінок, в тому числі і її».

Раніше Адріана належала до групи жінок з її міста, яких «пов’язували із загальним рухом феміністичних організацій». Вона розповіла, що двома факторами, які найбільше насторожували її в цьому русі, було те, що лідери заохочували їх відчувати вподобання до інших жінок та роздягатись під час демонстрацій.

«Я була здивована, що на великих зборах нам вільно говорили і запрошували до одностатевих схильностей, до вподобання жінок. Мені таке не підходило», – розповідає вона.

«На багатьох демонстраціях, у яких я брала участь», – продовжує Адрірана,- «через те, що я була дуже активною, мене часто закликали роздягнутись, розмалювати своє тіло для демонстрації, на що я, дякувати Богові, ніколи не погоджувалась, бо не бачила причини порушувати мою приватність і гідність».

Чому покинула цей рух?

Стосовно причин, через які вона вийшла з руху феміністок, Адріана пояснює, що «факт того, що вони настільки підтримують аборти, ніколи для мене не був нормальним, бо вважаю ненормальним нападати на невинну дитину, бо лише ми, їхні матері, є тими, хто може їх захистити; тому й вирішила вийти з руху».

«Я познайомилась із «Lazos de Amor Mariano» («Узи Марійної любові» – приватне товариство вірних, які віддані новій євангелізації за покликом св. Івана Павла ІІ,- пер.), посвятила себе (Ісусові через Діву Марію) і ось так. З Божої ласки я завагітніла. Було важко, дуже важко, але я люблю свою дитину і безконечно вдячна Богові за цей дар бути мамою»,- розповідає вона.

«Бути матір’ю – це дар, це не право, бо багато хто хоче нею стати, але не всім вдається», – пояснює колумбійка.

Чому було важко після зачаття?

Коли Адріана усвідомила, що завагітніла, в її житті наступила певна криза. «Я була в розпачі, бо була безробітною, без підтримки, бо батько дитини покинув мене саму. Він не хотів брати на себе відповідальність, і я лишилась цілком сама. Тоді я запитала себе: «Що ж мені робити?». Місіонер із «Узів Марійної любові» дав мені контакт про-лайф мережі «Red Provida»; мені зателефонували, зі мною поговорив психолог, запропонували повну підтримку. Вони підтримували мене емоційно і духовно»,- розповіла жінка.

«Усе це можна подолати, дякуючи Богові», – ділиться молода матір.

Чому вона тепер в організації за життя?

«Я тут, бо я – проти абортів»,- наголошує вона. Якщо жінка вирішує бути без чоловіка, «є різні варіанти, як наприклад, всиновлення, але дитину звинувачувати не можна. Не існує причини – ні зґвалтування, ні деформації – щоб не дати дитині можливості жити»,- продовжує Адріана.

На завершення свого свідчення колумбійка наголосила: «Ми не маємо влади над життям, а лише Бог її має. Лише Він вирішує кому вмирати, а кому – жити. Ми не маємо такого права, а особливо враховуючи, що ми маємо цей чудовий дар давати життя. Як можна таке відбирати?».

Як зазначає CNA, у 2006 р. Конституційний суд Колумбії декриміналізував аборт у трьох випадках: зґвалтування, аномалія плоду та загроза життю матері. У лютому 2022 р. цей же суд видав постанову, що лібералізує аборт на вимогу до 24 тижня вагітності.

Джерело