Президент України зустрівся зі спеціальним представником Папи Франциска

Президент України зустрівся зі спеціальним представником Папи Франциска

Президент Володимир Зеленський зустрівся зі спеціальним представником Папи Римського Франциска кардиналом Маттео Дзуппі, який перебуває з візитом в Україні.

 

Президент України зустрівся зі спеціальним представником Папи Франциска

Глава держави і спеціальний представник Папи Франциска обговорили ситуацію в нашій країні та гуманітарну взаємодію України й Святого Престолу в межах реалізації української формули миру.

 

Володимир Зеленський наголосив, що Росія й далі скоює жахливі воєнні злочини проти України, останнім з яких став підрив дамби Каховської ГЕС.

«Цей злочин несе величезні загрози й матиме страшні наслідки для життя людей та екології», – зазначив Президент.

Глава держави акцентував, що припинення вогню й замороження конфлікту не приведе до встановлення миру.

«Ворог скористається паузою для нарощування спроможностей і подальшого наступу, для нової хвилі злочинів і терору. Росія має вивести всі свої війська з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів», – наголосив Володимир Зеленський.

Президент України акцентував, що лише об’єднання зусиль, дипломатична ізоляція й тиск на Росію здатні вплинути на агресора й принести справедливий мир на українську землю.

 

Президент України зустрівся зі спеціальним представником Папи Франциска

Володимир Зеленський і кардинал Маттео Дзуппі детально обговорили імплементацію української формули миру й необхідність залучення до участі в Глобальному саміті миру якнайширшого кола країн, зокрема Глобального Півдня.

 

Глава держави закликав Святий Престол зробити свій внесок в імплементацію українського мирного плану: «Ми вітаємо готовність інших держав і партнерів у пошуку шляхів до миру, але, оскільки війна триває на території України, алгоритм досягнення миру може бути лише українським».

Президент зазначив, що Святий Престол міг би зробити дієвий внесок у питаннях звільнення українських полонених, повернення депортованих дітей і відновлення справедливості.

Зі свого боку кардинал висловив солідарність Папи Франциска з українським народом і запевнив у готовності Святого Престолу долучитися до пошуку шляхів реалізації зазначених гуманітарних ініціатив.

Маттео Дзуппі передав Володимиру Зеленському лист від Папи Римського Франциска.

Джерело: Сайт Президента України

Джерело