​​#FightForUkraine Ярина Чорногуз поміняла філологічну освіту Києво-Могилянської академії на військову службу

​​#FightForUkraine

Ярина Чорногуз поміняла філологічну освіту Києво-Могилянської академії на військову службу. У 2019 році вона доєдналася до команди добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри». Згодом, пройшовши додаткове навчання, стала бойовим медиком у морській піхоті.

Нині Ярина є частиною команди 140-го окремого розвідувального батальйону морської піхоти на посаді бойового медика взводу. Але працює і як розвідниця, пройшла курс військового застосування БПЛА від Центру підтримки аеророзвідки.

За версією журналу «Forbes», Ярина Чорногуз увійшла до переліку топ-50 лідерок України у 2023 році.

На війні вона написала збірку поезій «Як вигинається воєнне коло», яку видала в 2020-му. Присвятила її коханому Миколі Сорочуку, який загинув на передовій від кулі снайпера. Збірка відзначена премією літературного конкурсу видавництва «Смолоскип». Нині ж вийшла друга книга з текстами, які Яра написала за час повномасштабного вторгнення «Dasein: оборона присутності».

Повномасштабне вторгнення РФ Ярина зустріла на Луганщині. Була на багатьох «гарячих» напрямках. Зокрема, брала участь у звільненні Лиману-Ямполя на Донеччині: «Перше відчуття, коли ходила по звільненій території, – підсилення віри в перемогу. Якщо ми звільнили це ‒ вдасться звільнити все інше».

«Коли сили рашистів суттєво перевершували нас кількісно й технічно, і кожний день ми проживали, як останній, ‒ просто розуміла, що ми не маємо опції бути несміливими, бо на цьому тримається щит держави», ‒ розповідає Ярина Чорногуз.

Загалом на війні вона вже 3,5 роки. До повномасштабного вторгнення завдяки постійним ротаціям могла поєднувати службу з вихованням доньки. Зараз її доньці Орисі 9 років, і вона з розумінням ставиться до маминого вибору та чекає її з перемогою. 27-річна Ярина Чорногуз після перемоги мріє надовго переїхати до свого будиночка в Карпатах.

У 2022 році Президент Володимир Зеленський нагородив бойову медикиню медаллю «За врятоване життя». ❤️🇺🇦

​​#FightForUkraine

Ярина Чорногуз поміняла філологічну освіту Києво-Могилянської академії на військову службу

Джерело