Як відбувається зарахування дітей до шкіл після повернення в Україну?

Як відбувається зарахування дітей до шкіл після повернення в Україну?
Зарахування до шкіл можливе за заявою, навіть поданою електронною поштою.

Як відбувається зарахування дітей до шкіл після повернення в Україну? Дитину можуть зарахувати:

● у ту ж школу, де вона навчалася;

● до будь-якої іншої на вибір батьків/опікунів.

Як відбувається зарахування дітей до шкіл після повернення в Україну? Як зараховують результати навчання?

● На підставі інформаційної довідки, що містить результати навчання (зараховують предмети, які є у навчальному плані як закордонної, так і української школи).

● За відсутності інформаційної довідки, дитина може скласти річне оцінювання з усіх предметів до початку або впродовж навчального року.

Як відбувається зарахування дітей до шкіл після повернення в Україну? Які документи підтверджують завершення навчання?

● Якщо дитина здобула базову/повну загальну освіту за кордоном і отримала відповідні документи, – вони визнаються законодавством України.

● Якщо дитина, перебуваючи за кордоном, навчалася в ліцензованому українському закладі освіти (зокрема дистанційно та екстерном), вона отримує свідоцтво про здобуття певного рівня загальної середньої освіти єдиного державного зразка України.

● Якщо дитина не отримала документ про здобуття освіти, вона може скласти підсумкове річне оцінювання в одному з українських закладів освіти екстерном і отримати документ про освіту українського зразка.

Що робити з інтегрованими предметами (наприклад, якщо в школах за кордоном замість фізики та хімії викладають загальний предмет science або інші)?

Такі предмети зарахують, якщо в довідці буде перелік тем, які дитина вивчала. Якщо ні, тоді дитина складе оцінювання з цих предметів.

Які предмети потрібно перездавати?

Оцінювання проводять із тих предметів, яких не було у школі за кордоном. Зазвичай це українська мова та література, історія України, географія України.

Школа не може відмовити у зарахуванні дітей. Потрібні предмети до зарахування школярі можуть скласти додатково та продовжити вчитися в Україні.

Джерело