Єпископ Стрікленд розкритикував богохульну заяву єзуїта о. Мартіна про марші рівності

Єпископ Стрікленд розкритикував богохульну заяву єзуїта о. Мартіна про марші рівності

Єпископ Джозеф Едвард Стрікленд піддав різкій критиці заяву відомого теолога-єзуїта о. Джеймса Мартіна SJ, який минулих вихідних порівняв марш рівності з відданістю Пресвятому Серцю, “тому що обидва вчать нас про любов Ісуса”.

“У червні католики святкують місяць Пресвятого Серця Ісуса”, – написав о. Мартін SJ у Твіттері. “ЛГБТК відзначають #МісяцьПрайд. ЛГБТ-католики святкують обидва. Один показує нам, як Ісус любить. Другий показує нам, кого Ісус закликає любити сьогодні”.

Реагуючи на ці слова, єпископ Стрікленд також написав у Твіттері. “Це богохульство має припинитися, Бог любить кожну людину, навіть найбільшого грішника, але говорити, що гріховні вчинки відповідають Пресвятому Серцю Ісуса Христа, суперечить заклику Христа йти і більше не грішити…”, – стверджує єпископ єпархії Тайлер, що в Техасі.

На щастя, багато католиків, які користуються Твіттером, також відреагували на провокацію одіозного отця-єзуїта. Бог протистоїть гордим і дає благодать смиренним, – прокоментував Інститут Лепанто, цитуючи послання св. Петра.

Інший користувач запитав: “Чи під поняттям святкувати ви маєте на увазі щось подібне?” – і опублікував колаж із фотографій, на яких учасники ЛГБТ-параду вчиняють профанацію католицьких символів.

Він закликає нас любити, але це НЕ включає миритися зі серйозним злом! Ми покликані напоумляти грішників, а не приймати їхнє зло”, – написала користувачка Кімберлі Еггерт.

Гордість (прайд —вживається у визначенні т. зв місяця прайду ). Один із семи смертних гріхів. Бог любить нас усіх, Бог закликає нас бути такими, як Він, а не від світу цього. Ми всі зазнаємо невдач, але коли ми вирішуємо не визнавати факт своєї гріховності, а радше виставляти свій гріх напоказ, ми робимо серйозну помилку. Ми не допомагаємо тим, хто в тяжкому гріху, коли виявляємо до них фальшиве милосердя.

Як нагадує консервативний портал Breitbart, багато єпископів, вірних вченню Церкви, роками засуджували дії Джеймса Мартіна. У той же час згадувалася позиція Архиєпископа Чарльза Чапута, який застерігав Мартіна, що любов до ближнього у випадку людей із сексуальними розладами можна проявляти не в формі “прийняття” їхніх гріхів, а у формі “закликання до навернення”.

За матеріалами ekai.pl та pch24.pl.

Джерело