❗️ Підривом Каховської ГЕС росія вкотре підтвердила свою терористичну природу, тож настав час для запровадження…

❗️ Підривом Каховської ГЕС росія вкотре підтвердила свою терористичну природу, тож настав час для запровадження міжнародною спільнотою нових нищівних санкцій проти агресора, зокрема й у галузі атомної енергетики

Про це постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк сказав на спеціальному засіданні Постійної ради ОБСЄ.

Він наголосив, що підрив росією Каховської ГЕС є грубим порушенням Женевських конвенцій, зокрема статті 56 Додаткового протоколу I 1977 року, яка передбачає заборону нападу на такі споруди, як греблі, дамби й атомні електростанції.

Також постпред України зауважив, що цей підрив є ще одним аргументом на користь визнання рф терористичною державою. За його словами, попереджень про терористичну природу росії «було вже занадто багато».

«За нашою інформацією, агрегати та гребля Каховської ГЕС були заміновані російськими терористами. Отже, настав час для нових нищівних санкцій проти росії, включаючи її ракетну галузь і атомну енергетику. Найнебезпечніший терорист у світі не може бути членом поважних міжнародних організацій, зокрема й ОБСЄ. Цей режим вже давно морально збанкрутував, щоб йому довіряли і з ним розмовляли», – підкреслив керівник української місії в ОБСЄ.

ukrinform.ua/rubric-polytics/3719324-nastav-cas-zaprovaditi-nisivni-sankcii-proti-rosii-ukraina-v-obse.html

| EA

❗️ Підривом Каховської ГЕС росія вкотре підтвердила свою терористичну природу, тож настав час для запровадження...

Джерело