Про порядок надання грантів

На виконання Порядку надання грантів для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства, затвердженого постановою Кабінетів Міністрів України від 21 червня 2022 року № 738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» (зі змінами), інформуємо, що суб’єкти господарювання, які планують подаватися на гранти, зможуть самостійно оцінити перспективи свого господарства, основні параметри свого проєкту та заяви для отримання ранту.

Про порядок надання грантів

На сайті Мінагрополітики запрацювала відповідна онлайн-форма «Оцінка відповідності господарства вимогам отримання гранту для створення або розвитку садівництва, ягідництва та виноградарства». Посилання на сторінку веб-сайту Мінагрополітики: https://minagro.gov.ua/pidtrimka/nadannya-grantiv-dlya-stvorennya-biznesu/granti-dlya-sadivnictva-yagidnictva-ta-vinogradarstva.

Постановою Кабінету Міністрів України від 23 травня 2023 року № 520 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України» та від 21 червня 2022 року №738 «Деякі питання надання грантів бізнесу» затверджено зміни у Порядок надання гранті для створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства.

У Порядку надання грантів для створення або розвиток садівництва, ягідництва та виноградарства – додано шипшину і мигдаль до списку плодово-ягідних культур, на посадку яких можна отримати грант, по мигдалю встановлено окремий перелік областей, Житомирська область не входить.

Згідно з постановою, підприємство, яке отримало грант, має підтвердити створення нових робочих місць копіями документі, поданими органами Державної податкової служби. Зокрема, потрібно подати копію податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску за останні звітні періоди.

Крім того, Уряд визначив перелік податків і зборів для моніторингу та фіксації повернення використаних бюджетних коштів суб’єктів господарювання.

Джерело