Рабин Єрусалима засудив напади євреїв на християн

Рабин Єрусалима засудив напади євреїв на християн

Головний сефардський рабин Єрусалима Шломо Амар різко засудив напади на представників інших релігій. “Це осквернення Божого імені є тяжким гріхом; це не єврейський спосіб поведінки», – йдеться в офіційній заяві.

Лист починається словами: “Було прикро почути від неєврейських священнослужителів, що на вулицях нашого міста їх переслідують прокльонами, богохульствами та іншими способами багато молодих євреїв, а також деякі, які прикидаються богобоязними”. Рабин запевняє, що “винуватці — безвідповідальні люди, які взагалі не дотримуються Тори та її доріг”, і оголошує, що “така поведінка суворо заборонена”. Тому що не можна зневажати нікого, створеного на образ Божий.

У день Зіслання Святого Духа стався ще один серйозний антихристиянський інцидент. В Єрусалимському Археологічному Парку Davidson Center, неподалік Стіни Плачу, сотні християн зібралися на молитву. Проте на місце прийшов натовп єврейських екстремістів, які плювали на людей, які зібралися, ображали їх і кричали, щоб вони залишили місце. Один із високопоставлених чиновників міської влади, Ар’є Кінг, також був на місці події і сказав: “Нехай вони моляться в церквах, а не в найсвятішому для євреїв місці — біля південного входу до [Єрусалимського] Храму”. Про це повідомляє ekai.pl.

Рабин Шломо Амар – ще один релігійний лідер, який засуджує напади єврейських екстремістів. Раніше вже звучали заклики християнських лідерів, у тому числі Архиєпископа П’єрбаттісти Піцабалла, латинського патріарха Єрусалиму. Цьогоріч була винятково велика кількість нападів на християн. Спрофановано статую Ісуса в церкві Бичування, осквернено могили на протестантському кладовищі на горі Сіон, а православний єпископ і священник зазнали фізичного нападу під час літургії біля гробу Пресвятої Діви Марії в Єрусалимі. Також було скоєно напад на вірменський ресторан, а у вірменському кварталі з’явилися написи: “помста”, “смерть християнам”, “смерть арабам і язичникам”.

Джерело