Владика Григорій відвідав парафію в с. Гординя на Самбірщині

“Ми молилися сьогодні за нашу Україну, за мир на нашій землі, за воїнство, яке захищає нас від московського окупанта, за перемогу над ворогом, за поранених, покалічених, полонених”, – наголосив владика Григорій Комар під час Богослужіння 8 листопада 2022 року Божого у храмі вмч. Димитрія с.Гординя, де у день храмового свята було освячено кивот.

У Архиєрейській Святій Літургії владиці співслужили декан Мокрянський о.Степан Гладьо, адміністратор храму о.Олег Губик, о.Ярослав Губик з Сільця, о.Андрій Дубан зі Шкло Янівського деканату, о.Володимир Яцула з Городища, о.Тарас Буричко з Нижанкович, о.Тарас Войтко з Біскович, протодиякон Богдан Криницький, прислуговували брати-семінаристи Роман Ковівчак, Андрій Пуців.

У проповіді владика зазначив, що своїм поступком св.Димитрій вчить, щоб ми своєї віри не соромилися, що її потрібно поглиблювати і свідчити. Своєю жертовністю Богові св. Димитрій заслужив на те, що Бог його прославив різними чудами. І ми просимо, щоб він заступився у Бога за наших воїнів, нашу рідну країну.

Він привітав вірних зі святом, подякував за те, що дбають про красу Божого храму, висловив слова вдячності о.Олегу за служіння на парафії, а душпастирям за співслужіння. У свою чергу о.Олег подякував владиці за візит на парафію, душпастирям, що розділили радість свята та особливо всім жертводавцям, меценатам, благоукрасителям храму і території.

Завершилося свято молитвою за Україну, водосвяттям та мируванням.

Степан ПАВЛІШАК

ФОТОРЕПОРТАЖ

Джерело