Для наповнення резервного фонду бюджету Києва внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку на 2021-2023 роки на поточний рік

Для наповнення резервного фонду бюджету Києва внесено зміни до Програми економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки в частині поточного року. Відповідне рішення ухвалили депутати Київської міської ради під час засідання.

Зокрема, зміни стосуються зменшення видатків на будівництво та капітальні ремонти міських об’єктів, внесених до Програми. Також враховано перерозподіл коштів між об’єктами з урахуванням пріоритетності, уточненої вартості та термінів їхньої реалізації.

Оскільки фінансування капітальних видатків в умовах воєнного стану не є першочерговим, виконання робіт на деяких об’єктах було призупинено. Тож, умовно вивільнені кошти також спрямовуються в бюджет міста Києва для фінансування напрямів та заходів в умовах воєнного стану.

Загалом за Програмою економічного і соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки в поточному році скорочено капітальні видатки на загальну суму 7 млрд 129 млн гривень. Ці кошти спрямовані, зокрема, на ремонт пошкоджених міських об’єктів внаслідок ворожих ракетних обстрілів російською федерацією, облаштування та оснащення пунктів обігріву, придбання необхідного обладнання, а також інші заходи з ліквідації наслідків воєнної агресії, забезпечення належної роботи об’єктів критичної інфраструктури та життєдіяльності в місті.

Джерело