Мері Акопян: Коли Україна просить міжнародну допомогу – це не абстракція, а реальні виклики

Учора Київ відвідала представницька делегація міністерок у справах Європи країн-членів ЄС на чолі з Федеральною міністеркою Австрії з питань ЄС і Конституції Кароліне Едтштадлер.

Саме в цей день наша столиця зазнала чергового жорсткого ракетного обстрілу. Європейські гості були на місці падіння кількох ворожих ракет та на власні очі бачили наслідки ударів.

Також гості України мали змогу побачити роботу правоохоронців, які документували воєнні злочини, вчинені військовими рф, та надзвичайників, які саме завершували ліквідацію наслідків ракетного удару. Вигорілі авто, знищені будівлі і кров загиблих буквально шокували іноземну делегацію.

На місці події представник ДСНС розповів про перебіг рятувальинх заходів, гасіння автомобілів, які зайнялися внаслідок ракетного удару та евакуацію людей, а також надання першої меддопомоги потерпілим. Зокрема, на цій локації виявили тіла трьох загиблих та вісім постраждалих, які отримали мінно-вибухові поранення різної важкості. Серед жертв – 17-річна дівчина, яка проходила тут із подругою. Пожежу вдалося ліквідувати упродовж години.

Члени іноземної делегації на знак скорботи залишили на місці трагедії лампадки й висловили співчуття родинам загиблих та всьому українському народові, який вимушений наразі захищатися від варварських дій агресивного сусіда. Вони запевнили у незмінності політики подальшої підтримки України у цій нерівній боротьбі із воєнною агресією нинішнього кремлівського режиму.

«На обличчях міністрів і високих представників європейських урядів ми побачили неприховані емоції. Вони не могли стримати сліз. Люди, які кілька місяців спостерігають, що відбувається в Україні, коли опиняються на місці, де годину тому прилетіла ракета і де ще не забрали тіла жертв, розуміють, що коли Україна просить допомогу, то це не абстракція, реальні виклики, зумовлені щоденними атаками на цивільних громадян. Вони побачили, в яких складних умовах працюють наші рятувальники, поліцейські слідчо-оперативні групи, експерти-криміналісти, які документують докази воєнних злочинів рф, яких наразі вже зареєстровано понад 43 тисячі», – прокоментувала відвідини іноземної делегації місця влучання російських ракет у Києві заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян.

Джерело