🇬🇧 росія заявила про бажання переговорів, але її дії говорять голосніше за слова – представник Британії в ООН

🇬🇧 росія заявила про бажання переговорів, але її дії говорять голосніше за слова – представник Британії в ООН

«Протягом останнього тижня росія продовжила свою кампанію терору, вбиваючи більше мирних жителів, атакуючи більше цивільних цілей і завдаючи колосальної шкоди енергетичній інфраструктурі України», – заявив заступник посла Великої Британії в ООН Джеймс Каріукі на позачерговому засіданні Ради безпеки ООН.

Представник Британії додав, що росія свідомо бомбить критичну інфраструктуру, терором і вбивствами намагаючись досягти того, чого не змогла досягти за дев’ять місяців на полі бою, – повного підкорення чи знищення України.

«Президент Зеленський представив комплексний план припинення війни шляхом переговорів. Першими вирішальними кроками для росії є припинення односторонньої агресії та відновлення суверенітету та територіальної цілісності України відповідно до її зобов’язань за Статутом ООН. росія заявила про бажання переговорів, але її дії говорять голосніше за слова», – сказав Джеймс Каріукі.

gov.uk/government/speeches/russias-systematic-attacks-on-ukrainian-civilian-infrastructure-are-unacceptable-and-must-end

🇺🇦 |


Джерело