Створено інтерактивну карту громад Апостольського екзархату в Італії

  • Автор допису:

23 листопада 2022 року з благословення владики Діонісія Ляховича розпочинає діяти важливий пасторально-медійний проєкт Апостольського екзархату в Італії — інтерактивна карта українських громад. Над проєктом впродовж чотирьох місяців працював Відділ комунікацій екзархату у співпраці з програмним розробником Юрієм Гончаровим.

«Створення інтерактивної карти громад Апостольського екзархату було одним із наших стратегічних завдань, — розповідає протосинкел екзархату о. Теодосій Р. Грень, ЧСВВ. — Вже віддавна була потреба створення платформи, яка б допомагала українським вірним легко знаходити наші церковні громади в італійських містах. Зокрема, після початку повномасштабної війни, коли до Італії почали прибувати десятки тисяч вірних нашої Церкви, які також мають потребу отримати належну душпастирську опіку, ми вирішили створити карту з усією необхідною інформацією, щоб кожен українець міг швидко дізнатись, де знаходиться найближча до його місця проживання церковна громади УГКЦ і отримати належну духовну підтримку». Про це зазначає Відділ комунікації Апостольського екзархату в Італії.

На інтерактивну карту нанесено місцезнаходження курії, трибуналу, Карітасу та всіх 170 громад Апостольського екзархату. Карта є двомовною, вся інформація є українською та італійською мовами. Громади розміщені в алфавітному порядку, з можливістю пошуку по назвах міст. Для полегшення знаходження української церкви передбачена також функція навігації за рахунок під’єднання до карт Google, що допоможе одним кліком прокласти маршрут від місцезнаходження особи до конкретної церкви.

У вікні «Докладніше» є розміщена вся необхідна інформація про громаду: священник, його номер телефону та емейл, адреса храму і розклад богослужінь. Для зручності користувачів карта має також мобільну версію, що дозволяє її комфортне використання на телефонах чи планшетах.

Карта знаходиться за адресою: https://map.esarcato-apostolico-ucraino.it

Посилання на неї розміщено на сайті Апостольського екзархату у головному меню, перейшовши за кнопкою «Карта громад», або клікнувши на відповідний банер у правому верхньому кутку сайту.

Пресслужба Секретаріату Синоду Єпископів УГКЦ

Джерело