Віталій Кличко: Київрада затвердила передачу 215 млн гривень на відбудову громад Чернігівської та Київської області, а також Херсону – міст і селищ, що найбільше постраждали від звірств російських варварів

Київрада на сьогоднішньому засіданні затвердила договори про передачу 215 млн гривень на відбудову 4 громад Чернігівської області та міста Чернігова, двох громад Київської області та міста Херсону, що найбільше постраждали від звірств російських варварів. Йдеться про Городнянську, Коропську, Новгород-Сіверську, Семенівську громади Чернігівської області та місто Чернігів, Іванківську та Великодимерську громади Київської області та місто Херсон. Про це за підсумками засідання Київради заявив мер Києва Віталій Кличко.

«Ми вдячні всім громадам, які допомогли Києву вистояти перед російськими загарбниками у лютому-березні цього року. Саме тому я запропонував надати допомогу містам і селищам Київської та Чернігівської областей, у яких немає сьогодні коштів для відбудови житла та інфраструктури для їх мешканців. Днями ми відправили до звільненого Херсону, який мужньо вистояв протягом понад 8 місяців російської окупації, допомогу – автобуси, спецтехніку, медобладнання, теплий одяг і продукти харчування. А сьогодні виділили ще й фінансову підтримку цьому хороброму місту. Сьогодні складно всім, але ми повинні допомагати один одному. Щоб разом вистояти і перемогти», – додав мер Києва.

Так, Городнянській міській територіальній громаді буде надано дотацію в розмірі 2 млн гривень, Коропській селищній територіальній громаді – 500 тис. грн, Новгород-Сіверській міській територіальній громаді – 2 млн грн, Семенівській міській територіальній громаді – 500 тис. грн, Чернігівській міській територіальній громаді – 100 млн грн, Іванківській та Великодимерській селищним територіальним громадам – по 30 млн грн, Херсонській міській територіальній громаді – 50 млн грн.

Дотація використовується в першу чергу на відновлення об’єктів, що постраждали внаслідок збройної агресії росії під час бойових дій у 2022 році.

Нагадаємо, раніше, на початку жовтня, Київрада виділила 235 млн гривень на відбудову 8 громад Київської області, що найбільше постраждали від звірств російських варварів в лютому-березні 2022 року, – Баришівської, Бишівської, Бородянської, Бучанської, Макарівської, Великодимирської, Іванківської та Немішаївської громад.

Джерело