🕘9:00 Хвилина мовчання 🕯41-річний сержант Богдан Смаль загинув 24 травня 2022 року в районі села Полтавка Запорізької області

🕘9:00 Хвилина мовчання

🕯41-річний сержант Богдан Смаль загинув 24 травня 2022 року в районі села Полтавка Запорізької області. Захисник потрапив під артилерійський обстріл під час виконання бойового завдання та отримав смертельне поранення голови.

Богдан родом з села Смолянка Чернігівської області. Закінчив Чернігівський національний педагогічний університет та здобув фах вчителя фізики і математики. Працював за спеціальністю в Орлівській ЗОШ. Після проходження строкової військової служби долучився до лав міліції, де отримав звання «молодший лейтенант». Дослужився до майора. Цікавився фізикою, любив риболовлю.

У 2017-му році Богдан добровільно уклав контракт з 1-ю окремою танковою Сіверською бригадою. Брав участь в АТО/ ООС. Мав позивний "Бодя". Побратими та знайомі описують його як вольового, наполегливого та патріотично налаштованого бійця, який завжди був готовий допомогти кожному.

«Ми прожили у шлюбі 14 років маємо спільну доньку. Незадовго до війни розлучились, але залишились найкращими друзями. З першого дня війни Богдан захищав Україну з двох кордонів, а після деокупації Чернігівщини поїхав далі звільняти від нечисті Батьківщину. Богдан – учасник АТО, гарний сім'янин, відданий був своїй службі. Завжди, коли був у зоні АТО говорив, що якщо загинути то тільки на полі бою», – розповіла колишня дружина Тетяна.

Поховали захисника у рідному селі на Чернігівщині. У Богдана залишилися батьки, брат, сестра і донька.

Якщо ви маєте дані про загиблих з Чернігівщини, будь ласка, заповнюйте гугл-форми⬇️
🔹️Загиблі військові: https://forms.gle/gx6rCHNBCnSbPdXM6
🔹️Загиблі цивільні: https://forms.gle/dR3P4EUWd2VVbM7Q6
🔵Якщо у вас недостатньо інформації, однак ви знаєте якусь частину даних, або знаєте людей, які можуть розповісти більше –будь ласка напишіть на email: victims.of.russia@gmail.com

Джерело