На Вінниччині за участі громади УГКЦ молитовно вшанували Жертв Голодомору

25 листопада 2022 року, в смт Чечельник Вінницької області відбувся пам’ятний захід за Жертв Голодомору 1932-33 років. Адміністратор парафії святих Петра і Павла УГКЦ у місті Чечельник ієрей Сергій Капущак та отець Славомир Ветлугін РКЦ спільно помолилися за упокій усіх невинно убієнних Жертв Голодомору. На заході також були присутні представники місцевої влади та мешканці громади.

Захід розпочався із пригадки про ці страшні події. Після хвилини мовчання, отець Сергій звернувся до всіх присутніх зі словом: «Сьогодні творимо 90-ті роковини пам’яті Жертв голодомору. Ці страшні події були сплановані наперед Радянською владою, яка ніколи не цінувала людське життя. Вдивляючись у фото та відео матеріали, бачимо як страждало не тільки людське тіло, але й людська душа, яка була наповнена також і страхом, який повністю сковував людину. Тому обов’язок кожного із нас виховати нове покоління із розумінням і пошаною до людської праці та людського життя. Творімо пам’ять, щоб зціляти рани нашого минулого. Сьогодні молимося за усіх невинно убієнних Жертв голодомору. Зі святими упокой Христе, Вічная пам’ять!», – наголосив душпастир.

«Дякуємо селищній раді за організацію та проведення пам’ятних заходів у громаді. Нехай кожен з нас пам’ятає ці події, щоб вони ніколи знову не повторилися. Запалімо свічку пам’яті не тільки у наших серцях, але й у наших домівках та парафіяльних храмах»,  – йдеться в повідомленні парафії на соціальній сторінці у фейсбук.

Пресслужба Київської Архиєпархії

Джерело