Ситуація на західному кордоні за минулу добу

За добу 24 листопада західні кордони України з ЄС та Молдовою перетнули 62 тисячі осіб та 17 тисяч транспортних засобів.

З України минулої доби вибули 33 тисячі осіб. 21 тисяча з них перетнули кордон з Польщею, решта прослідували до інших країн ЄС та Молдови.

Водночас в Україну прибули 29 тисяч осіб, 25 тисяч з них – наші співвітчизники.

Оформлено 78 вантажівок з гуманітарною допомогою.

За спробу незаконного перетину державного кордону України затримано 6 осіб – один з них намагався незаконно перетнути кордон у пункті пропуску, ще 5 осіб затримані поза пунктами пропуску.

Окрім того, на виїзд з країни не пропущено чотирьох чоловіків, оскільки прикордонники виявили ознаки підробки їхніх документів про «непридатність до військової служби» та «інвалідність». У діях чоловіків наявні ознаки правопорушень передбачених статтями 336 та 358 Кримінального кодексу України.

Звертаємо увагу, що пропуск осіб через державний кордон здійснюють уповноважені службові особи Державної прикордонної служби України за дійсними паспортними чи іншими, передбаченими законодавством та міжнародними договорами, документами.

Пропуск повнолітніх громадян України здійснюється за закордонними паспортами відповідно до Постанови Кабміну від 27 січня 1995 р. N 57.

З метою оптимального планування вашої поїздки за кордон рекомендуємо відслідковувати ситуацію щодо завантаженості та можливих перебоїв у роботі пунктів пропуску на сторінці Facebook Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон.

Джерело