У грудні Папа Франциск заохочує молитися за волонтерів

Молитися за те, щоби не бракувало людей, готових брати на себе зобов’язання задля спільного блага, закликає Папа Франциск протягом останнього місяця 2022 року.

«Світ потребує волонтерів і організацій, які захочуть взяти на себе зобов’язання задля спільного блага. Саме так, йдеться про слово, яке сьогодні багато-хто хоче викреслити: “зобов’язання”. Світ потребує волонтерів, які докладають зусилля на користь спільного добра», – цими словами Папа Франциск розпочинає представлення молитовного наміру на грудень, присвятивши його волонтерам.

«Бути солідарними волонтерами – це вибір, який визволяє нас; відкриває нас на потреби інших, на вимоги справедливості, захисту бідних, піклування про створіння. Це означає бути ремісниками милосердя: через наші руки, наші очі, уважні вуха, через нашу близькість. Бути волонтерами означає трудитися разом з людьми, яким служимо. Не тільки для людей, але разом з людьми. Працювати з людьми», – наголошує він.

Згідно з даними Програми волонтерів ООН, кожна дев’ята людина в світі займається волонтерською діяльністю. Однак, через те, що більшість волонтерського служіння відбувається у неформальний спосіб, це стає на заваді точним підрахункам. Чимало волонтерських організацій мають християнське коріння та своєю працею свідчать Євангеліє у важких життєвих контекстах. У відеоролику з молитовним наміром Папи бачимо кадри, відзняті в Лівані, на Філіппінах, в Мексиці та Україні, Венесуелі та Уганді, які показують волонтерів поряд із постраждалими від стихійних лих, поряд з бідними, разом з біженцями, що рятуються від жахіть війни.

Але Святіший Отець також звертає увагу на одну важливу деталь: «Праця волонтерських організацій є набагато ефективнішою, коли вони співпрацюють між собою, а також з державами. Працюючи скоординовано, якими б обмеженими не були їхні ресурси, вони чинять все, що можуть і перетворюють у дійсність чудо помноження надії. Ми дуже потребуємо помноження надії!» – наголошує він, запрошуючи: «Молімося за те, щоби організації волонтерства та сприяння людині знаходили людей, які прагнуть брати на себе зобов’язання задля спільного добра і шукали завжди нові шляхи співпраці на міжнародному рівні».

Джерело: vaticannews.va

Джерело