ДБР розслідує понад 360 проваджень щодо зловживань з державними коштами

В умовах війни для держави вкрай важливим є раціональне використання бюджетних коштів та недопущення будь-яких зловживань із ними. ДБР системно та принципово працює над тим, щоб чиновники, які мають доступ до державних ресурсів, не спокусилися скористатися ними для власного збагачення.

Загалом на початок грудня Бюро розслідувало 361 провадження щодо зловживань з бюджетними грошима. За результатами роботи 89 особам повідомлено про підозру, 36 обвинувальних актів направлено до суду.

Також ДБР виявило збитків державі на понад 62 млн грн частина яких уже відшкодована бюджету. Завдяки роботі Бюро судами накладено арешт на майно фігурантів вартістю понад 5,6 млн грн.

Одним із останніх прикладів цієї роботи стало викриття колишнього керівництва «Укрпатенту» та керівника однієї з благодійних організацій на заволодінні державними коштами у розмірі 250 млн грн. 

Також ДБР викрило топ-посадовців Держпродспоживслужби. Вони за попередньою змовою з директором підприємства «Держреєстри України» під час закупівлі послуг зі створення програмного забезпечення реєстрів розтратили понад 2 млн грн бюджетних коштів. 

Ще одним прикладом вдалої роботи ДБР з викриття посадовців є справа заступника голови Федерації профспілок України. За даними слідства, він брав безпосередню участь у незаконному відчуженні майна на понад 138 мільйонів гривень. 

Активна робота щодо протидії зловживанням чиновників в сфері бюджетних коштів триває.

Джерело