Нічний розвідувальний рейд групи спецпризначення ГУР МО України в тил окупантів

  • Автор допису:

Головне управління розвідки Міністерства оборони України на своїй офіційній сторінці у Facebook оприлюднило відео нічного розвідувального рейду групи спеціального призначення Головного управління розвідки Міністерства в тил окупантів у районі Нової Каховки.

Рейд здійснювався за участі Збройних сил України в ніч з 23 на 24 січня.

«Попередньо, завдяки співпраці з місцевими партизанами та за допомогою спеціальних технічних засобів, розвідники встановили точне місцезнаходження передового пункту управління рашистів», – йдеться у повідомленні під відео: «Попри щільне мінування берегової лінії та встановлені фортифікаційні споруди, група переправилась через річку та висадилась на протилежний берег».

Вступивши у бій з ворогом, розвідники гранатометними пострілами знищили будинок, в якому знаходився командний пункт. Сприйнявши висадку як спробу прориву лінії оборони, рашисти одразу залучили бойові резерви – підрозділ сил спеціальних операцій, авіацію та бронетехніку. Завдяки цьому розвідка отримала вичерпні дані щодо кількості, складу та місць розташування ворожих резервів.

У ході бою ворог поніс суттєві втрати. Наші бійці знищили щонайменше 12 окупантів, БТР 82А та захопили полоненого. Виконавши завдання, група повернулась на правий берег Дніпра.

Робота з деокупації української території триває.

Джерело