#децентралізація: Понад 200 підприємств харчової та переробної промисловості забезпечують надходження до бюджету Житомирщини

Харчова та переробна промисловість Житомирської області має різносторонні вектори розвитку. Це важлива складова агропромислового комплексу, представлена хлібопекарськими, молокопереробними, м’ясопереробними, кондитерськими, цукровими, борошномельними та іншими підприємствами, загальною кількістю понад 200 суб’єктів різних форм господарювання. Продукти з Житомирщини цінуються в усьому світі, значна їх частина експортується.

#децентралізація: Понад 200 підприємств харчової та переробної промисловості забезпечують надходження до бюджету Житомирщини

У нашому регіоні здійснюють переробку продуктів рослинництва, тваринництва, бджільництва, сортують та заморожують ягоди, а починаючи з 2022 року і виготовляють виноградне вино. Зокрема, на Житомирщині виробництво хлібобулочних виробів здійснюють понад 40 суб’єктів господарювання, загальна проєктна потужність яких становить 370 тонн хлібобулочних виробів на добу, що повністю покриває продовольчу потребу у даному продукті.

Загалом за 2022 рік платниками податків харчової галузі області сплачено до Державного бюджету 277 мільйонів гривень, що на 68 мільйонів гривень більше ніж у 2021 році.

Джерело