На Яворівщині не використовують російськомовний культурний продукт

На Яворівщині не використовують російськомовний культурний продукт

Сьогодні, 24 січня, відбулась роз‘яснювальна робота, яку провела Міжвідомча робоча група при Львівській ОВА серед працівників та власників закладів обслуговування міста Яворова.

«Проведені рейди допомагають вкотре нагадати жителям Львівщини про встановлений мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту та максимально залучити людей до популяризації україномовних продуктів у публічних місцях», – зазначили у Департамент комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОДА Опісля, представники департаменту комунікацій та внутрішньої політики Львівської ОВА, міжвідомчої робочої групи зустрілись із першим заступником голови РВА Володимирьом Дзюнькою та заступником голови Андрієм Тиндиком Яворівської районної державної адміністрації останні ознайомили присутніх із проведеними заходами у 2022 році. Зазначимо, що на Яворівщині робота щодо Мораторію зосереджена з вимушено переміщеними особами, які проживають на території їх району. Представники міжвідомчої робочої групи при Яворівська районна державна адміністрація провели ряд заходів із дітьми, які переїхали із зони проведення бойових дій, залучивши їх до вертепу, культурних заходів тощо. Окрім того, на території району працюють у форматі освітніх клубів, де навчають володінню державною мовою.

Також перший заступник голови Володимир Дзюнька запевнив до відома, що у 2023 році робота щодо мораторію активно продовжується.

Львівська обласна державна адміністрація

Джерело