Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину

Продовжуємо працювати, аби повернути нормальне життя на звільнену Херсонщину. Детальніше про те, що зроблено 24 січня👇

Для відновлення світла на Херсонщині працює 33 бригади – це 144 робітники та 52 одиниці техніки. Минулої доби енергетики працювали на лініях, що живлять Архангельське, Нововознесенське, Новомиколаївку, Новокам’янку, Велику Олександрівку, Борозенське, Берислав, Любимівку, Херсон, Посад-Покровське, Правдине, Барвінок, Зелений Гай та Комишани.

За дорученням Херсонської ОВА, над відновленням пошкоджених російськими обстрілами будівель у Херсоні працювали 50 робітників з ХОКАРС та ДСНС. Першочергові ремонтні роботи проведено за 6 адресами. Загалом закрито OSB-листами 147 вікон, з них 131 – в пошкоджених російськими атаками освітніх закладах міста.

Вибухотехніки Нацполіції обстежили понад 15 гектарів територій, вилучили 65 вибухонебезпечних предметів, знищили – 15. Піротехніки ДСНС обстежили понад 7 гектарів територій, вилучили та знешкодили 64 вибухонебезпечні предмети.

Зі звільненої Херсонщини евакуйовано автотранспортом 49 осіб, з них 5 – діти.

На Херсонщині продовжують працювати представники міжнародної організації “Лікарі без кордонів”. Минулої доби бригади медиків відвідали Борозенське, Хрещенівку, Нововоскресенське та Бобровий Кут. Загалом медпрацівники оглянули понад 120 осіб.

Триває видача гуманітарної допомоги жителям Херсонщини. Загалом понад 13,6 тис. жителів звільнених територій отримали допомогу від міжнародних громадських організацій, благодійників та волонтерів. Привезли та безкоштовно роздали людям хліб, консервацію, продуктові набори, готові обіди, свіжі овочі, гігієнічні набори, ковдри, дрова для опалення, будівельні матеріали для ремонту пошкодженого житла та іншу необхідну продукцію.

У Нововоронцовській тергромаді розгорнули три Пункти незламності. Вони працюють в селах Українка, Шевченківка, Нововоскресенське. Також Пункт незламності встановили у селі Садок Борозенської громади. Там облаштували пункти обігріву, де можна попити чай, зарядити гаджети, скористатися інтернетом та аптечкою.

У громади Херсонщини привезли плити OSB для ремонту будівель. У Нововоронцовську громаду доправили 6660 плит OSB, щоб закрити отвори у пошкоджених будівлях, Білозерська громада отримала 1332 таких плити.

Державна спеціальна служба транспорту відгукнулася на заклик Херсонської ОВА допомогти убезпечити херсонців від постійних російських обстрілів. Незабаром до міста прибуде 50 спеціалістів. Вони займатимуться ремонтом сховищ та укриттів, де містяни в безпеці зможуть перечекати російські атаки на житлові квартали Херсона.

Від благодійного фонду Сергія Притули Берислав отримав потужний генератор на 120 кВт. Його використовуватимуть, аби відновити водопостачання у місті. Також фонд доставив до Херсона генератор потужністю 70 кВт. Завдяки цьому 573 багатоквартирні будинки матимуть тепло. Крім цього, тривають доставки 92 супутникових станцій «Starlink», які дозволять відновити зв'язок на деокупованих територіях Херсонщини.

Працюємо далі!

Джерело