Сергій Дейнеко: Наша розвідка працює дуже добре, стабільно, жодні плани ворога від наших розвідників заховати не вдасться

Голова Державної прикордонної служби України у прямому ефірі Телемарафону «Єдині новини» відповів на ключові запитання, що стосуються державного кордону.

«Те що сьогодні ми переживаємо вже третю повітряну тривогу – не дивно, тому що починаючи з 16 січня на території білорусі проводяться навчання саме авіаційної компоненти збройних сил так званої союзної держави, але в той же час ми не спостерігаємо ніякої активності щодо проведення цих навчань поблизу державного кордону», зауважив очільник прикордонного відомства у відповідь на запитання стосовно ситуації на території північного сусіда.

За словами Сергія Дейнека, останні події в білорусі свідчать про те, що противник на даний момент не створив жодного наступального угруповання, тому на даний момент прикордонники не бачать жодної реальної загрози для нашої держави, яка б виходила з території білорусі. Щодо чисельності угруповання російських військ на території білорусі вона зараз коливається від 6 до 9-10 тисяч, що пов’язано з заходами по переміщенню підрозділів другої мотострілецької дивізії на територію рф після проведення навчань і приходом їй на заміну підрозділів шостої мотострілецької дивізії з території росії.

Якщо це ударне угруповання буде формуватися, то у прикордонників буде щонайменше два тижні, щоб відслідковувати ці процеси

«Наша розвідка працює дуже добре, стабільно, жодні плани ворога від наших розвідників заховати не вдасться. Я можу вас в цьому запевнити однозначно», – наголосив Сергій Дейнеко.

Стосовно найгарячішої точки російсько-украйнської війни сьогодні – Бахмута. Тільки сьогодні на бахмутському напрямку відбито три ворожі атаки ворога, під час яких нанесено втрат ворогу.

«Ми можемо підтвердити знищення 13 окупантів і мінімум 5 поранених. Дуже добре системно працюють наші мінометні розрахунки, наші розрахунки безпілотних літальних апаратів і коригують вогонь артилерії Збройних Сил, працюють дуже вдало», – додав Голова Держприкордонслужби.

Відповідаючи на запитання стосовно рішення РНБО щодо виїзду за кордон державних службовців лише в службових цілях та як прикордонна служба контролюватиме мету, з якою держслужбовці намагаються виїхати за кордон Сергій Дейнеко зауважив, що правила перетину кордону чітко врегульовані постановою КМУ № 57.

«У нас є всі законні механізми для перевірки мети перетину державного кордону з боку громадянина України, або іноземного громадянина. Залишилось три дні до дати коли Кабінет Міністрів повинен внести зміни до постанови № 57, на виконання Указу Президента. Я підтримую ту позицію, що посадова особа, чиновник, під час війни може залишати територію України переважно для слідування у службове відрядження» – сказав керівник прикордонного відомства.

Джерело